Foam Clay självhärdande lera

Därför är Foam Clay så populärt!

 

”Foam Clay är speciellt kul att ha i händerna, eftersom det är pyttesmå kulor i”. Så säger både barn och vuxna om den skumaktiga modelleringsmassan, du kan använda till att forma figurer av och att sätta fast på många olika föremål av. t.ex. trä, tyg och glas.

Här får du de största fördelarna vid Foam Clay:

  • Är lätt, smidig och enkel at modellera
  • Fäster utan lim och torkar i rumstemperatur
  • Varken kladdar eller färgar av sig

Men det finns faktiskt ännu fler.


Klä med Foam Clay

Du kan snabbt förvandla tråkiga föremål genom att klä dem med färgrik Foam Clay i egen design. Bara tryck fast den i mindre bitar på föremålet och fördela massan jämnt med fingrarna.

Vill du börja att klä föremål, rekommenderar vi följande:

OBS!

  • Måla inte föremålen först, massan fäster bäst på omålade föremål.
  • Undvik papier-maché till de minsta, då de enkelt kan göra hål i föremålet när de trycker fast massan

Sätt fast dekorationer och kroppsdelar i Foam Clay

Du kan enkelt dekorera en figur av Foam Clay. T.ex. med piprensare som en kul frisyr och roliga plastögon. Allt kan sättas fast i massan innan figuren torkat.

Vill du dekorera och piffa upp rekommenderar vi följande:

Använd Foam Clay och Silk Clay tillsammans

Foam Clay är i samma familj som Silk Clay, och de två massorna kompletterar varandra bra, när du vill modellera. Faktiskt är den enda skillnaden konsistensen. Som namnet antyder är Silk Clay silkesaktig, men eftersom det finns små frigolitkulor i Foam Clay, är massan grov och fäster bättre på föremålet än vad Silk Clay gör. Genom att använda dem tillsammans kan du t.ex. göra fina, släta tänder och ett vilt och galet hår.

Ta redskap till hjälp i arbetet med Foam Clay

Med verktyg kan du göra extra fina detaljer, när du arbetar med Foam Clay. Massan kan t.ex. kavlas ut på en plastficka och klippas i olika former, när den fått torka ett dygn.

Vill du använda redskap, rekommenderar vi följande:

Blanda Foam Clay till andra färger

Undvisar du i något kreativt ämne och ska t.ex. lära barnen hur man blandar primärfärgerna (röd, gul och blå) till färger i hela skalan? Då kan du använda Foam Clay som enkelt blandas inbördes till nya färger. Det är en annorlunda upplevelse med ’a-ha-effekt’ som motsatt till flytande färg inte kladdar ner.

Återfuktning av Foam Clay

Genom att förvara Foam Clay i en lufttät behållare håller sig massan länge. Så tänk på att sätta locket på burken med en gång efter användning. Har massan ändå torkat lite, så kan den få tillbaka sin elasticitet med lite vatten som knådas in för hand.

Foam Clay idéer

Saknar du inspiration och idéer till, vad du kan göra med Foam Clay, så har vi i vårt stora idéarkiv massor av gratis idéer med Foam Clay och Silk Clay som är en av våra andra otroligt populära modelleringsmassor som du också kan använda i kombination med Foam Clay. Idéerna har en stor bredd med allt från Foam Clay utomjordingar med rullögon och pompomer till ett får av Foam Clay på mekanisk del. Ta dig dessutom en titt på våra många Foam Clay DIY-kits, där du får ett materialset med alla de material, du ska använda till en bestämd figur.

 

>

{{ totalCount }} produkter

{{ $t("Du\u0020har\u0020sett\u0020\u00251\u0020av\u0020\u00252\u0020produkter").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu