Måla på sten

Se alla våra idéer till att måla på sten och hitta de bästa tuschpennorna som du själv kan måla på sten med.

Måla på sten
Fraktfritt låda
Fraktfritt vid köp över 299 kr.
Just nu är vår leveranstid 7-9 arbetsdagar.
Just nu är vår leveranstid 7-9 arbetsdagar.

Låt dig inspireras av våra kreativa idéer

De bästa tuschpennorna att måla på sten med

Plus Color tuscher

Saknar du en tusch för att måla på sten, så är Plus Color ett bra val. Plus Color tuscher består av vattenbaserad hobbyfärg som gör det riktigt enkelt att måla fina detaljer och mönster på sten. Du hittar massor av olika färger att måla på sten och pga. ett starkt pigmentinnerhåll, kan du måla med ljusa färger på t.ex. mörka stenar.

Posca tuscher

Posca tuscher är kända i hela världen och har många trofasta fans bland professionella konstnärer. Det som gör Posca tuscherna speciella, är att de innehåller akrylfärg som både är ljusäkta och har starka färgpigment. Därför kan de användas på alla möjliga ytor, t.ex. är de bra för att måla på sten med.

Måla på stenar

Varför måla på papper när du kan måla på stenar? Naturen är full av dem och de kostar dig ingenting. Du kan hitta stenar i så många olika former och storlekar att det aldrig blir tråkigt att inreda dem. Vissa stenar ser redan ut som saker vi vet, medan andra kräver lite färg, tuschpennor och dekorationer. Stenmålning är en mysig aktivitet som kan hålla hela familjen sysselsatt – oavsett om du är barn, ung eller gammal. Den här aktiviteten är extra rolig på sommaren, då hela familjen kan leta efter stenar i det härliga sommarvädret. Du kommer garanterat att hitta vackra stenar på dina strandturer. Så fyll fickorna, skynda dig hem och prova att måla på stenar!

Om du behöver material för att komma igång har du kommit till rätt ställe. Det krävs väldigt få verktyg för att måla på stenar och vi bär med oss alla – inklusive stenlack, stenpennor och stenfärg. Om du vill veta mer om de enskilda produkterna är det bara att fortsätta läsa.

Stenfärg

Målning på stenar är en av de enklaste aktiviteterna på hantverksområdet. Men vad behöver du egentligen komma ihåg när du målar på stenar? Här har vi samlat de viktigaste tipsen:

 • Tvätta bort smuts

Det är lättare att måla på stenar när de är fria från sand och jord. Därför bör du tvätta dem först. Tvätta dem gärna under kranen så att ytan blir helt ren. Om du har valt att ta ut din stenfärg och dina pennor kan du torka av stenarna med en våtservett för att få bort den värsta smutsen.

 • Välj stenfärg av god kvalitet

Innan du börjar måla de nytvättade stenarna måste du välja rätt stenfärg. Du kan alltid måla på stenar med vår pysselfärg. Här rekommenderar vi vår Plus Color Craft-färg som torkar snabbt. Du hittar Plus Color Craft-färg av god kvalitet här.

 • Välj stenlack av god kvalitet

När dina målade stenar är helt torra finns det en sak kvar att applicera – stenlack. Vår stenfärg ser till att dina vackra stenkreationer kan stå utomhus i alla typer av väder. Varken regn eller sleet kan tvätta bort färgen när de har täckts med vårt stenlack. Här hittar du kvalitetslack för stenar.

Stenpennor

Du kan måla på stenar, rita på stenar och skriva på stenar. Det finns många sätt att dekorera stenar på, men de kräver olika verktyg. Om du vill rita eller skriva på stenar rekommenderar vi att du använder Posca-markörer eftersom dessa är de bästa markörerna för stenar. De världsberömda Posca-markörerna är populära av flera anledningar. För det första fungerar Uni Posca-tuschpennorna på alla typer av ytor. Och de är särskilt bra på både grova och släta stenytor. För det andra ger markörerna utmärkt täckning, vilket är ett måste när man målar på stenar.

Förutom Posca markörer har vi även andra markörer för stenar. Det är svårt att undvika våra Plus Color-tuschpennor om du ska rita eller skriva på stenar. De har en fantastisk täckning och är dessutom snabbtorkande. Om du vill rita motiv och extra fina detaljer på dina stenar rekommenderar vi våra extra tunna markörer.

Se vårt stora urval av stenpennor och hitta både Posca- och  Plus Color-tuschpennor. Om du letar efter specialerbjudanden på Posca-tuschpennor kan du ibland hitta våra stenpennor till extra förmånliga priser.

Lack för stenar

Om du ger dina målade stenar ett lager lack håller de mycket längre. Vår stenlack är både väderbeständig och vattenavvisande, vilket gör dina stenar extra tåliga mot alla typer av väder. Det gör stenlack till en riktigt smart idé om du tänker placera dina målade stenar utomhus – antingen i trädgården eller framför dörren.

Idéer för att måla på stenar

Du har förmodligen vandrat förbi många färgglada stenar på dina promenader. De har ofta målats för att se ut som djur, medan andra gånger har söta budskap skrivits på dem. Att se dessa små skatter utplacerade på landsbygden kan skapa en känsla av glädje för förbipasserande som du. Och kanske har du tänkt att du vill måla på stenar själv, men bara behöver lite inspiration.

Lyckligtvis är vårt idéuniversum fyllt med kreativa stenprojekt som du kan prova. Några av de populäraste motiven för att måla på stenar är djur som nyckelpigor, fiskar och fåglar. Du kan till exempel göra sköldpaddor av målade stenar med Plus Color-tuschpennor och Silk Clay®. Den mjuka, skummiga leran fungerar som lim och hjälper dig att hålla ihop stenarna. Observera att: Stenfigurerna som är tillverkade av Silk Clay® får inte lämnas utomhus eftersom materialet inte är vattentätt.

Om du behöver mer inspiration till vad du kan använda dina målade stenar till, får du här några förslag:

 • Måla på stenar och använd dem som små välkomstskyltar vid ytterdörren
 • Måla på stenar för att skapa personliga hälsningar bredvid gravstenar
 • Måla på stenar och placera dem runt trädgården
 • Måla på stenar och lek luffarschack med dem
 • Måla på stenar för att göra dekorativa växtskyltar i grönsakslandet eller örtträdgården
 • Måla på stenar för att göra roliga figurer till barnrummet, som troll, älvor eller katter

Räcker det inte att rita och måla på stenar? Sedan kan du gå ett steg längre och bygga figurer av dina målade stenar. Måla stenarna först och bygg sedan några underbara stentroll – idén hittar du här.

Vanliga frågor om stendekoration

 • Var hittar du stenar att måla på?

Det är viktigt att du hittar rätt stenar. Som tur är har naturen en myriad av stenar i olika former och storlekar som du kan samla på. När du är ute och promenerar i trädgården, i skogen eller på stranden kan du titta ner och se hur många stenar som bara väntar på att bli små konstverk.

 • Vilken typ av färg är bäst för stenar?

Du kan måla på stenar med världens bästa Plus Color-färg. Den är snabbtorkande, täcker riktigt bra och har en konsistens som är enkel att arbeta med. Därför är Plus Color-färg den perfekta färgen om du vill göra vackra och färgglada stenhantverk. Se vårt breda utbud av Plus Color-färger här.

 • Var kan du samla stenar?

Du kan samla stenar från nästan var som helst i naturen. Danmark har turen att omges av fantastiska stenstränder som är klädda med vackra stenar, så det skulle vara en självklar plats att titta på. Här hittar du enkelt de rätt formade stenarna med en jämn, plan yta som är perfekt att måla på.

 • Vilka markörer är bäst för att måla på stenar?

Du kan inte använda vanliga tuschpennor för att rita på stenar. Du behöver markörer som är speciellt utformade för stenar och här är Posca markörer bäst. Posca markörer är några av de mest kända akrylmarkörerna du kan hitta och de fungerar perfekt på ytor som sten. Posca-tuschpennorna har starka färgpigment och drar rena och exakta linjer. Tittar du igenom vårt breda sortiment hittar du Uni Posca markörer i olika varianter, tjocklekar och färger. Se våra Posca-markörer för stenar här.

 • Vilket lack ska jag använda till mina målade stenar?

Välj ett vattenavvisande och väderbeständigt lack som gör att du tryggt kan placera dina färdiga dekorationer utomhus, oavsett väderlek. Varken regn eller sleet kommer att tvätta bort stenfärgen eftersom lacken skyddar den helt.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu