Det glada lekköket

Det är populärt som aldrig förr att kasta sig ut i matlagningens konst och det brukar starta i tidig ålder, även om det bara är något de leker. Du kan hjälpa barnen på vägen till en rolig lek med ett kreativt lekkök genom att göra egen lekmat och förvaring av kreativt material. Här får du idéer på handgjort innehåll till lekköket, som barn och vuxna kan samlas runt och fördjupa sig i. För när du väl har gjort leksakerna själv får den mer värde och då blir leken ännu roligare.

Använd vår inspiration till dina kreativa projekt


Se utvalda produkter


CHEERFUL PLAY KITCHEN

Cheerful Play Kitchen bjuder på massor av kreativa upplevelser där barnen kan göra sina egna läckra godsaker av lera  – söta, kreativa och färgglada. I leksaksköket är det helt okej att leka med maten. I själva verket är det här barnets nyfikenhet på mat väcks. Våra kreativa idéer gör det enkelt för barn att skapa tårtor och godis i olika färger och former – allt möjligt med självhärdande lera. Silk Clay® och Foam Clay® är perfekta för tillverkningen av leksaksmaten vi använder i leksaksköket. Det enda redskap som behövs förutom fantasifull kreativitet för att forma och tillverka delikatesserna är nämligen barnets egna händer. Direktkontakten med leran främjar barnets känselsinne och stimulerar dess finmotoriska färdigheter. Sist men inte minst kan skapandet av kulinariska kreationer sysselsätta barnet i timmar. Perfekt inomhusaktivitet när vädret är trist ute Den förformade maten blir snabbt en del av leksaksköket och stimulerar barnet till många roliga rollspelsaktiviteter: Kanske bjuds du på tebjudning i leksaksköket och får tillsammans med barnet prova på alla möjliga sorters vackra sockerkakor, muffins och småkakor?

KREATIV MAT I BARNHÖJD

Barn hyser en naturlig nyfikenhet på vuxenvärlden. De kan ägna timmar åt att imitera föräldrarnas matlagning i köket, och med ett leksakskök kan de göra just det. Låt därför de små kockarna sätta på sig sina förkläden och se hur den hemgjorda leksaksmaten kan användas för fantasifulla rollspel. Barnen kan leka att de står i glasskiosken med hemgjorda glasspinnar av Foam Clay eller i godisaffären med färgglada klubbor och smågodis som ni har gjort tillsammans. Leksaksköket kan också snabbt förvandlas till ett minibageri där barnet kan servera sina många unika kakor. Med hjälp av leksaksmat utvecklar barnet snabbt ett naturligt matintresse och det dröjer inte länge förrän dessa minikockar är redo att hjälpa dig att laga middag på riktigt.

LEK, LÄR OCH SKAPA

Barn älskar sötsaker, och vårt stora utbud av tips på egentillverkade kakor och godbitar gjorda av självhärdande lera kommer garanterat att göra succé hos de minsta. Men glöm inte det nyttiga köket, som också är en stor del av barnens vardag. Barn iakttar när mamma och pappa lagar mat i köket, så det är naturligt för dem att vilja härma föräldrarna i sitt eget lilla leksakskök. Prova till exempel att göra stekta ägg av filt or frukt och grönsaker av Silk Clay, så att barnet i sitt eget leksakskök också får tillgång till den nyttiga mat de ser de vuxna tillreda i köket.

Intresset för maten de äter ökar i takt när de själva skapar olika typer av livsmedel. Detta ger dig som förälder dessutom ett perfekt tillfälle att prata med ditt barn om färger, former och namn på olika maträtter – för det är ännu roligare att lära sig mer om mat när du själv har skapat den själv!

FRÅN SJÄLVHÄRDANDE LERA TILL FÄRGSTARK MAT

Stunder av kreativ samvaro är något av de bästa du kan erbjuda dina barn och barnbarn. Detta eftersom barn oftast är helt fria från hämningar och kan låta fantasin flöda fritt. Här kan man tala om ömsesidig glädje! Lyckligtvis kan ugnen i Cheerful Play Kitchen erbjuda massor av kreativa stunder när barnet skapar med huvudingredienserna Silk Clay och Foam Clay. Dessa två besläktade material kompletterar varandra perfekt. Den enda skillnaden är deras konsistens. Silk Clay är, som namnet antyder, silkeslen och har en mjuk, smidig konsistens som gör den lättbearbetad för små händer. Foam Clay innehåller många små polystyrenbollar som ger den en grövre struktur. Det gör den perfekt för att sätta fast på olika föremål. Kolla in vårt spännande sortiment av färgglad och självhärdande lera och gör dig redo för massor av matlagningsskoj utan det kladd som det normalt resulterar i.    

Ge leksaksköket ytterligare en kreativ touch genom att dekorera an förklädet med barnets namn och fruktmotiv eller dekorera handdukar med fruktmotiv – båda två gulliga detaljer för den stilmedvetna minikocken

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu