Kreativ jul

Här hittar du inspiration till vackra, kreativa egentillverkade juldekorationer, både nyheter och favoriter. Du hittar även material till presentinslagning, förslag på julklappar, du kan göra själv och saker som uppskattas av den kreative. Vi har inspiration till årets julkort och en sida för dig som söker inspiration till julpyssla med barn.

Släpp in kreativiteten i julhelgen

Julen kännetecknas av en mysig familjetid. Så. Finns det något bättre skäl att delta i en mängd mysiga och kreativa aktiviteter tillsammans med familj och vänner? På den här sidan har vi samlat en fantastisk översikt över alla våra kreativa idéer som du kanske letar efter. 

Ett bra förslag är till exempel att avsätta alla söndagars advent för kreativitet för att skapa en mysig känsla. Gör det till en tradition med familj, vänner eller kollegor. Nedan har vi gett våra förslag på hur du kan använda de fyra dagarnas advent. Kom ihåg att lägga alla de söta julgodisbitarna på bordet medan du tar dig an dina kreativa projekt.

  • Första söndagen i advent.

Självklart är det en underbar idé att tillbringa dagen med att skapa vackra adventskransar som kan användas för att dekorera ditt hem under hela december. I vår idékatalog hittar du massor av inspiration till hur du designar din adventskrans. Du kan välja en klassisk version med gran- och älvmotiv, eller en modernare version med LED-lampor och torkade blommor. Och ja, du kan till och med gjuta dina egna värmeljusstakar i betong eller gips. Det finns så många alternativ. Nu när du är på väg, kom ihåg att göra adventsljusdekorationer så att du är redo när den 1 december kommer.

  • Andra söndagen i advent.

Om du vill få ut dina julkort i tid är det dags att kavla upp ärmarna och sätta igång. Idag blir det allt mer sällsynt att få ett julbrev – men när man gör det finns det inget mysigare, och det ger mottagaren en enorm glädje. Ett julkort kan göras på otaliga sätt och i olika material – det är bara fantasin som sätter gränserna. De kan dekoreras i vattenfärger med klistermärken eller broderas på origamipapper.

  • Tredje söndagen i advent.
    Hemgjorda dekorationer kan fullända dina juldekorationer. Eftersom vi redan är halvvägs in i december har du förmodligen redan inrett ditt hem med olika älvor, julhjärtan och stjärnor. Men julgranen då? Här är det självklara valet att skapa vävda julhjärtan som kan pryda granen. Om du har modet att anta flera utmaningar kan du också börja göra strutar, som sedan kan fyllas med olika delikatesser och godsaker.

  • Fjärde och sista söndagen i advent.

Vi närmar oss nu snart julafton och julklapparna kommer att placeras under granen. Men innan det kan göras måste julklapparna naturligtvis vara vackert inslagna. Vi får ofta en stressig julmorgon med att slå in de sista julklapparna. Avsätt gott om tid för den sista söndagen i advent så att du kan slå in några vackra presenter som kommer att glädja mottagaren.

Tidpunkten för advent skiljer sig från jul, så flytta runt dessa idéer så att de passar ditt schema!

Skapa en mysig julstämning för dina barn

De flesta barn älskar julen väldigt mycket och kan knappast få nog av julälvor och julmys. Se därför till att alltid involvera dina barn i det roliga. Nästan alla våra kreativa aktiviteter kan anpassas efter både barn och vuxna.

När barn kastar sig in i sin kreativitet aktiverar de sina sinnen och lär sig mer om både sig själva och omvärlden. Därför finns det bara goda skäl att involvera barnen i kreativa aktiviteter under julsäsongen.
På den här sidan har vi samlat alla kreativa idéer som passar bäst för de små. Det är alla uppgifter som är relativt lätta att komma åt. Men självklart hittar du kreativa idéer som är svårare än andra – därför hittar du användbara tips på vår webbplats, oavsett barnets ålder. Nedan har vi beskrivit några av de projekt som du och dina barn kan komma igång med:

  • De sötaste snögloberna med julfigurer av pärlor. Ett projekt som låter svårare än det faktiskt är. Följ våra mönster här och gör fina juldekorationer till barnens

  • Söta och söta julfigurer av papier-mâchérör med juldekorationer. En aktivitet som kan omfatta alla åldrar. Ett mönster som kan utformas på olika nivåer.

  • Gör olika figurer av – t.ex. söta små snögubbar. Skumlera har en rolig och rolig struktur som gör det roligt för barnen att leka med den.

Mysigt ensam eller tillsammans med familjen

Att umgås med familj och nära vänner kan vara otroligt roligt – särskilt under julen. Det finns bara något extra idylliskt med julen. De flesta av oss är fria från skola, fritidsaktiviteter och arbete. Det ger oss extra tid med våra nära och kära. Ett bra sätt att umgås är att vara kreativ. Här kan ni inspirera varandra och arbeta tillsammans i ett kreativt projekt.

Lika harmonisk som julen kan vara kan den också vara lika stressande. Så att sitta ensam med dina kreativa projekt kan hjälpa dig att få lugn och ro under den hektiska julsäsongen. Kreativitet kan ge dig välbehövlig lugn och ro. Skapa ditt eget lilla fria utrymme med mysiga och kreativa projekt i jul.

Klicka på vårt breda sortiment

Med alla våra kreativa idéer skapar du en inköpslista i vår webbutik. Oavsett vilket kreativt julprojekt du har tänkt dig kommer du att kunna använda våra material.

Älskar du kreativitet och hobbyartiklar är det också värt att utforska vårt breda sortiment lite extra. Kanske snubblar du över en självklar julklapp som du kan skriva ner på din önskelista. Du kanske hittar den perfekta presenten till din vän, mamma, flickvän eller pojkvän. I vårt sortiment hittar du olika gör-det-själv-paket som är perfekta som julklappar. Du kommer inte bara att ge bort en fin present, du kommer också att ge bort den kreativa upplevelsen som följer med den.

Håll ett öga på vårt sortiment eftersom vi uppdaterar det då och då. Det finns gott om möjligheter att hitta det du drömmer om. 

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu