Reliefteknik på terrakotta

Reliefteknik på terrakotta

Inspiration: 15089

Från: 35,00 kr

Till: 2 935,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 35,00 kr

Till: 2 935,00 kr

Önskar du en yta med 3D-effekt på terrakotta, kan du enkelt göra mönster med relieffärgen 3D-liner och därefter duttas/gnids Plus Color hobbyfärg på med en skumstencil och pensel och därmed skapas en spännande patineringseffekt.
Visa alla
...
Den här idén kommer från:
Tekniker med att måla och rita
Så här gör man
Guide step 1
Step 1.
Relieffärgen 3D-liner ritas på med flaskans ritspets. Välj själv om det ska vara hel eller delvis struktur på föremålets yta. Här har vi valt vit färg som framstår neutral, men alla 3D-linens färger har olika effekter när det gäller patinering. Låt torka i 8-10 timmar.
Guide step 2
Step 2.
Måla med den täckande Plus Color hobbyfärgen. Eftersom terrakotta är sugande och färgen torkar snabbt, rekommenderar vi att börja med att måla området utan reliefmönster först, om du vill att 3D-linerens färg ska synas lite efter patineringen.
Guide step 3
Step 3.
Innan färgen är torr, gnids skumstencilen (lätt fuktig med vatten) på reliefstrukturen. Gnid i cirkulerande rörelser, så lite av Plus Color hobbyfärgen gnids av.
Guide step 4
Step 4.
Med skumstencil och en annan färg Plus Color hobbyfärg, t.ex. guld, gnids försiktigt på önskade ställen för en patinerad look. Kommer det för mycket färg på, så kan man gnida bort det. Det spännande sker när man tillför eller tar bort färg. Låt torka.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms