Fisk av gipsgaze med plast i magen.

#v15682

Den här idén ökar barns kunskap om nummer 14 av FN:s Globala Mål, det som syftar till att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt för en hållbar utveckling. Vi måste minimera föroreningarna och skydda djur, fisk och växter så att vi kan bevara det marina livet.

Gör en fisk av hönsnät, gipsgaze och plastskräp. Forma hönsnätet som en fisk och fyll den med plast. Klä fisken med gips som målas. Gör ett hål i fiskens mage, så skräpet syns.Lägg ev. till pratbubblor som lockar till samtal om plast i haven. Detta är ett perfekt projekt för barn om ni vill arbeta med FN´s globala mål nr. 14: Livet i havet.

Välj produkter för idén

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalbelopp
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Börja med att samla in plastskräp som ska användas till att fylla fisken med. Plast som har varit i kontakt med mat, ska naturligtvis rengöras först.
Guide step %d
2   Klipp till en bit hönsnät på ca. 60-70 cm med hjälp av en avbitartång. Vik den på mitten.
Guide step %d
3   Gör fiskens stjärt genom att klämma ihop ca. 6-10 cm in i den ena änden, där trådarna är. Vik in de avklippta ändarna, så ingen sticker sig på dem. Gör fiskens huvud i motsatta änden genom att klämma ihop som vi visar på bilden.
Guide step %d
4   Gör ett kikhål i magen genom att fläta in svart garn i hönsnätet, så det bildas en cirkel på 7-8 cm i diameter. Knyt en knut och klipp av ändarna.
Guide step %d
5   Fyll fisken med plastskräp. Lägg i plastpåsar, bubbelplast m.m. i botten och lägg de små plastföremålen ovanpå, så de syns genom kikhålet. Klipp ev. större plastföremål mindre. Klä därefter fisken med bred målartejp, men undvik att täcka kikhålet. Sätt ev. fast fenor av kartong och klä dem med målartejp.
Guide step %d
6   Gör hål upptill på fisken med en spetsig sax och trä igenom en stor ögla av spoltråd för att senare kunna hänga upp fisken. Kolla så fisken hänger bra, du kanske behöver göra om hålet ett par gånger innan du känner dig nöjd.
Guide step %d
7   Tag på dig handskar. Klipp gipsgaze i passande storlek, doppa i vatten och klä fisken. Släta ut under arbetets gång. Börja med baksidan och låt fisken torka lite, innan ni fortsätter på framsidan. Undvik att klä kikhålet i magen. Beräkna ca. 1 rulle gipsgaze per fisk och att torktiden är minst ett dygn.
Guide step %d
8   Måla fisken med t.ex. A-color akrylfärg. Måla först baksidan och låt denna sida torka helt, innan framsidan målas.
Guide step %d
9   Måla fiskens öga genom att dutta vit täckande färg på fram- och baksidan med en rund skumstencilpensel. Låt torka.
Guide step %d
10   Klipp ev. en pratbubbla i kartong efter schablonen medans ögon torkar på fisken. Skriv ett meddelande om plastföroreningar i havet med svart Plus Color tusch. Gör fiskens öga färdig med samma tusch.
Guide step %d
Variant   Sätt ett snöre till upphängning i fisken och gör hål upptil på pratbubblan som träs på snöret
Guide step %d
Varianter   -
Guide step %d
Skabelon   -
Bifogad fil: Ladda ner
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
© Creativ Company