Trendig med nål och tråd

Brodyr är en rolig och trendig aktivitet och du kan sömma vackrast tänkbara motiven och mönster med nål och tråd på exempelvis väggbonader, servetter, textilkassar, handväskor och mycket mer. Våra många nya DIY Kit inom brodyr innehåller allt material du behöver och via guider och QR-koder kan du lära dig alla tekniker. Hitta allt du behöver för brodyr på den här sidan – från brodergarn, broderbågar och DIY Kit för textilkassar och servetter som är perfekta att brodera på.

Är du nybörjare?

Har du inte broderat tidigare kan du köpa vårt Start DIY Kit.

Skanna QR-koden och hitta videor som guidar dig genom inlärningsprocessen för olika tekniker. På så sätt får du alltid ett bra resultat.

Se våra kreativa set och nyheter

Våra satser innehåller allt du behöver – alla produkter, guider, videor och mycket annat.

Allt för brodyr

Massor av idéförslag

Se alla våra idéförslag för brodyr

Massor av tekniker

Se alla våra broderitekniker

 

SE: Trendigt med nål och tråd

Broderi är för alla

Broderi är ett gammalt handarbete som har funnits i århundraden - och ändå kastar sig fler och fler människor in i den tidlösa hobbyn. Faktum är att broderi har blivit så populärt att både ungdomar och vuxna utövar det flitigt. För oavsett om du är nybörjare eller erfaren så är det något magiskt med att skapa vackra mönster och texturer med nål och tråd. Om du tar dig tid att lära dig de grundläggande teknikerna och experimenterar med olika mönster och stygn kan du skapa de bästa resultaten. Du kan till exempel skapa unika verk för hemmet – eller ge bort dina projekt i present.

 

Få inspiration till dina broderier

Letar du efter en ny hobby - eller vill du bara utöka dina färdigheter inom broderi? Hur som helst kan du hitta allt du behöver för broderi på vår hemsida. Upptäck ett brett utbud av mönster - från enkla och snygga till mer komplexa och detaljerade. Vi delar också med oss av olika tekniker som du enkelt kan lära dig via video. Så ta fram dina nålar och låt dig inspireras till att skapa vackra broderier, oavsett vilken erfarenhetsnivå du befinner dig på.

Om du vill kan du också hitta ännu mer inspiration på bloggen. Läs till exempel vårt blogginlägg - lär dig brodera: 6 tredy-idéer - och låt dig inspireras av våra mysiga och gratis broderiprojekt.

 

Broderi boostar din hälsa

Ett handarbete som broderi kan vara avgörande för människors välbefinnande. Det fungerar både avslappnande och lugnande – och fler upplever det som en frizon från vardagen. När vi broderar fördjupar vi oss och stänger ute omgivningen, så det finns utrymme för avkoppling. På så sätt stärker broderi vår mentala hälsa. Omvänt kan broderi också ske tillsammans med andra – och då är det plötsligt en social aktivitet som ger en känsla av gemenskap.

 

Hur börjar jag brodera?

Broderi kan verka komplicerat och svårt, men det behöver det inte vara. Med vårt broderikit för nybörjare – Start DIY Kit Broderi – kan du vara säker på att få en bra start. Här får du alla verktyg du behöver – både broderigarn, broderiram och broderinål. Samtidigt får du en grundlig guide och videoguide som du enkelt kan följa när du vill lära dig de grundläggande teknikerna. När du är klar kan du ta på dig en fin tygkasse med broderat mönster.

Om du drömmer om att göra andra broderiprojekt efteråt kan du också prova våra andra broderikit. Med dem kan du göra galgar, servetter, plånböcker och mycket mer. Men om du vill börja brodera på egen hand har vi sammanställt några steg som hjälper dig:

 1. Köp grundutrustningen: Investera i en bra broderiram, broderigarn i olika färger, en nål och ett mönster som passar ditt broderiprojekt.
 2. Välj rätt mönster: Börja med ett enkelt mönster om du är nybörjare. Gradvis kan du utmana dig själv med mer komplexa mönster.
 3. Öva på grundläggande stygn: Lär dig grundläggande stygn som löpande stygn, korsstygn och stjälkstygn. Dessa ligger till grund för många broderiprojekt.

 

Vilket tyg kan jag brodera på?

I princip kan du brodera på nästan alla typer av tyger. Vissa tyger är dock mer lämpade för broderi än andra. Bomull och linne är populära val eftersom de är slitstarka och gör att nålen lätt glider genom tyget. Silke och ull kan också användas till mer känsliga projekt. Det är viktigt att välja ett tyg som passar ditt projekt och som möjliggör exakta och jämna stygn.

 

Vad behöver jag brodera?

Att ha rätt utrustning är avgörande för ett lyckat broderiprojekt. Här är de grundläggande verktygen som är bra att ha i din kreativa låda:

 • Broderiram: Håller tyget sträckt och spänt under broderiet, vilket gör det lättare att arbeta.
 • Broderigarn: Färgglada trådar i olika tjocklekar som används för att skapa mönster.
 • Nål: En broderad nål med vass spets som gör det lätt att sticka igenom tyget.
 • Mönster: Ett tryckt eller ritat mönster som du följer under broderiet.
 • Markör eller blyertspenna: För att överföra mönstret till tyget.

Du hittar all utrustning här på hemsidan, och om du letar efter tekniker du vill lära dig kan du alltid besöka vår tekniksida. Läs mer om våra broderitekniker här.

 

Vad kan jag brodera?

Möjligheterna är nästan oändliga när det kommer till broderi – därför är det alltid trevligt med lite inspiration. Här är några idéer att tänka på:

 • Broderi på kläder: Gör dina kläder personliga med vackra broderier. Det kan vara allt från enkla monogram till mer komplexa mönster. Prova till exempel att göra japanska broderier på en jeansjacka.
 • Broderi på kuddar: Skapa unika kuddar genom att brodera mönster eller citat på tyg och sy ihop dem till örngott. Brodera till exempel en kudde med fjärilsmotiv.
 • Moderna broderier: Utforska våra trendiga och moderna broderimönster, som ser bra ut på tygpåsar, tygnät och väskor. Prova till exempel att brodera fjärilar på en kuvertväska – eller blommor på en tygnäts- eller tygkasse.
 • Broderi till väggen: Gör vackra bonader till väggen som enkelt kan blandas med andra verk på tavelväggen - t.ex. broderiram med maskros
 • Broderat julpynt: Skapa unika juldekorationer till julgranen och gör broderiramar med söta julmotiv – som renar, tomten, julgranen eller snöflingor.

Besök vårt universum av idéer, där vi har samlat alla våra gratis broderimönster och gratis broderirecept. Här kan du definitivt inspireras av kreativt, roligt och modernt broderi.

 

Vilka stygn broderar du med?

Broderisömmar är byggstenarna i alla broderimönster eller broderirecept, och det finns många att välja mellan. Här är några vanliga stygn att utforska:

 • Fransk knut: En dekorativ knut som används för att skapa små, täta spetsar.
 • Flatsöm: Enkel broderiteknik där stygnen ligger tätt intill varandra och skapar volym. Bra för att brodera bokstäver.
 • Stygn: Perfekt för att brodera linjer och små detaljer – även kallade efterstygn.
 • Kontursöm: Denna söm skapar en stark linje som är bra för kanter eller runt ett motiv.

Om du vill lära dig att göra de olika broderisömmarna har vi samlat dem alla i vårt tekniska universum här.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu