Tips på kreativ inlärning och aktiviteter för barn

Låt barnen ta en paus från vardagen och njuta av roliga nya kreativa aktiviteter. Lär dina barn rita, virka, sy, måla eller modellerar med vårt breda sortiment av Start DIY‑Kit. Med våra spännande och kreativa Start DIY‑Kit med instruktioner och guider utvecklar barn sin koncentrationsförmåga, samtidigt som de förbättrar sin uthållighet och lär sig en ny rolig hobby. När barnen väl har lärt sig en ny teknik kan de enkelt utveckla den tekniken – eller varför inte prova på en helt ny aktivitet? På den här sidan hittar du massor av tips på kreativa aktiviteter som barn älskar. Låt dem dyka ner i en spännande fantasivärld där de får lära sig rita med tuschpennor, göra smycken med pärlor, virka, pyssla med modellvax och göra kumihimo-armband. Här hittar du massor av enkla och kreativa aktiviteter för barn!

Concept Image

Lär barnen nya kreativa aktiviteter

Våra Start DIY‑Kit för barn innehåller allt material som behövs för aktiviteten samt QR-koder för videor som guidar barnen genom aktiviteterna och lär dem olika tekniker.

Lär barnen nya kreativa aktiviteter

Våra Start DIY‑Kit för barn innehåller allt material som behövs för aktiviteten samt QR-koder för videor som guidar barnen genom aktiviteterna och lär dem olika tekniker.

Se alla Start DIY-Kit för barn

Se alla Start DIY-Kit för barn

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Låt barnen lära sig nya, kreativa saker

Om du letar efter kreativa aktiviteter för barn har du kommit till rätt ställe. Här på sidan har vi nämligen samlat alla våra Start DIY Kits, som gör lärande och kreativitet enkelt för barn. Du kan välja mellan olika aktiviteter, allt från smyckestillverkning, modellering och teckning till populärt handarbete som virkning och sömnad. Varje startkit är utformat för att göra det extra lätt att lära sig nya tekniker. Alla material finns i kitet och barnen leds tryggt genom detaljerade instruktioner och videor. Allt detta för att underlätta inlärningen av en ny, kreativ hobby – oavsett om du har tonåringar eller yngre skolbarn hemma.

 

Inomhusaktiviteter för barn

Att göra inomhusaktiviteter med dina barn är alltid trevligt, särskilt under semestrar, helger och högtider är det en fantastisk möjlighet att njuta av tiden tillsammans. Det finns massor av aktiviteter som barnen kan göra med våra Start DIY Kit. De kan måla, virka och sy – eller skapa sina egna smycken av pärlor. Om du vill lära dig en ny hobby tillsammans med dina barn kan du se våra startkit för vuxna här.

 

Gör dina egna smycken

Om du har äldre barn i skolåldern kan pärlsmycken vara precis rätt. I vårt Start DIY Kit har vi samlat allt för fina DIY-smycken – både smyckessnöre, smyckesdelar och pärlor i olika färger och former. Följ bara de enkla instruktionerna och skapa armband och örhängen som visar personlighet och stil. Det bästa med våra smyckestartkit är att barnen kan skapa smycken hemma när de vill. Det är en rolig och avkopplande aktivitet som de kan fördjupa sig i i timmar.

Men smycken kan också vara något man gör tillsammans med andra. Syskon eller vänner kan till exempel samlas och göra de sötaste armbanden med flättekniken kumihimo. De kan lägga till roliga figurspärlor eller stava varandras namn med bokstavspärlor – ett perfekt skaparprojekt för äldre skolbarn. Allt du behöver är vårt Start DIY Kit Kumihimo. Med det får barnen alla rätta materialen – lära sig alla viktiga tekniker – och bli riktigt duktiga på en flätbricka.

 

Om du däremot har yngre skolbarn rekommenderar vi pärlsmycken med elastisk tråd. Prova till exempel vårt smyckesset för barn från 6 år och uppåt, som gör smyckestillverkning till en rolig och enkel aktivitet. Här har pärlorna extra stora hål, vilket gör det lätt att trä tråden genom. På så sätt kan även de små fingrarna vara med. Barnen stärker särskilt sina finmotoriska färdigheter i händer och fingrar när de gör smycken. Se vårt Start DIY Kit.

 

Lär dig virka

Överraska dina barn med vårt nybörjarkit för virkning. Här kan barn från 8 år lära sig att virka. Den populära handarbetet är nämligen inte längre bara för vuxna – barn har också nytta av att virka. Genom att virka kan de uttrycka kreativitet genom färger och former – och de kan också skapa unika saker som speglar deras personlighet. Därför har vi satt ihop ett smart virkningskit som passar perfekt för nybörjare. Kittet innehåller alla material de behöver – både garn och virknål – och genom videor och handledning lär de sig olika virkmaskor och virkningstekniker. När de är klara har de skapat två virkade väskor i fina pastellfärger – en axelväska och en mobilväska.

 

Lär dig att rita

Har du barn som älskar att rita och färglägga? Prova vårt Start DIY Kit Färgläggning, som är perfekt för stora barn med massor av ritglädje. Vi har fyllt kittet med de bästa alkoholtuscherna, en fördel om man vill lära sig att måla jämnt – skapa fina skuggor – eller ljusa upp en färg. Tuscherna går normalt igenom vanligt papper, men det medföljande ritpapperet är inget problem. Papperet är extra tjockt så barnen kan tryggt färglägga. Om barnen vill öva kan du köpa papper och tuschar separat på webbplatsen. Men om du köper vårt startkit kan de öva på de förtryckta illustrationerna och ritmallarna. Om du vill ha tips och tricks om hur man ritar med alkoholtuscher kan du läsa vår blogginlägg: Lär dig att rita med alkoholbaserade tuschpennor.

 

Lär dig att modellera

Modellering är alltid en säker hit bland barn – och vi förstår varför. Det är både roligt, avkopplande och kreativt – och så kan man använda massor av fantasi för att skapa något unikt med händerna. Med våra startkit för modellering kan barn från 6 år lära sig att modellera med Silk Clay. De får tillgång till videor som lär dem hur man rullar, formar och blandar färger. Barnen kan fördjupa sig i dessa modelleringstekniker och skapa söta figurer som sedan kan användas som nyckelringar och dekorationer. Du kan hitta vårt Start DIY Kit Modellera här.

 

Lär dig att sy

Att sy är inte alls så svårt som många tror. Det gamla handarbetet kräver både fördjupning och koncentration, men faktiskt kan barn från 6 år lära sig att sy. Om dina barn också vill lära sig det kan vi rekommendera vårt Start DIY Kit Sömnad. Här lär de sig grundläggande sytekniker så att de kan skapa sina egna gosedjur i filt.

 

Varför är det viktigt för barn att vara kreativa?

Kreativitet är mycket viktigt för barn. När barn är kreativa använder de sin fantasi – och de blir bättre på att hitta på nya idéer och lösa problem. Samtidigt stärker det också deras självförtroende. När de skapar något kreativt känner de sig stolta och glada för att de har gjort något själva. Kreativitet stärker också viktiga färdigheter som barnen kommer att använda hela livet – särskilt i skolan. De blir bättre på att tänka logiskt, fördjupa sig och samarbeta med andra.

 

Vad kan jag göra av kreativa saker med mina barn?

Det finns massor av roliga och kreativa saker du kan göra tillsammans med dina barn. Ett fantastiskt sätt att utforska kreativiteten är att börja med en kreativ hobby tillsammans. Här kan vi rekommendera följande hobbyer:

  • Skapa unika smycken med pärlor
  • Sy små gosedjur i filt
  • Virka väskor i pastellfärger
  • Teckning och färgläggning
  • Gör crepepapperblommor
  • Gjut små brickor och fat
  • Måla med akvarell

Om du behöver mer inspiration kan du hitta kreativa idéer för barn här.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu