Snygga bordsdukningar till festbordet

Vi gillar verkligen alla fina och kreativa dukningar som vi ser i inredningstidningar där färggranna blommor i snygga vaser, tjusiga placeringskort, charmiga ljusstakar och nystrukna servetter används för fina middagar och träffar. Med våra DIY Kits i natur och pastell kan du duka ett fantastiskt bord inför nästa tillställning med släkt och vänner, oavsett om det gäller en bröllopsfest, födelsedagsfest, trädgårdsfest, dop eller konfirmation – eller kanske en jul‑ eller nyårsfest. Våra kit innehåller allt material du behöver, men även tips på hur du kan duka ditt bord på ett kreativt sätt – från inbjudningskort och placeringskort till bordsdekorationer som kräppapper, ljusstakar knutna med makramé‑tekniken, tjusiga bordstabletter och servetter med broderi. Låt kreativiteten flöda med bordsdekorationer för nästa fest eller middag med nära och kära.

Party

Duka bordet i naturens färger

Se mer >

Louise Ballegaard Juul

Creative manager

Personliga bordsdekorationer är trendigt just nu och våra nya kit gör det enkelt att duka ett trendigt och kreativt bord – oavsett om det är till bröllop, konfirmation eller uteserveringen.

Duka bordet i pastellfärger

Se mer >

Duka bordet i naturens färger

Se mer >

Duka bordet i pastellfärger

Se mer >

Duka bordet i naturens färger

Duka bordet i naturens färger

Skapa bordsdukning för 6 personer med ett enda kit

Välj mellan natur- och pastellfärger

Skapa bordsdukning för 6 personer med ett enda kit

Välj mellan natur- och pastellfärger

Duka bordet i pastellfärger

Duka bordet i pastellfärger

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Bordsdukning med blommor i kräppapper

Se mer >

Tips för festliga tillfällen

Se mer >

Bordsdukning med blommor i kräppapper

Se mer >

Tips för festliga tillfällen

Se mer >

Täck ditt drömbord med egenbaserad bordsdekoration

Drömmer du om att duka upp ett vackert bord som imponerar på dina gäster? låt dig inspireras av våra vackra bordsdekorationer som speglar de största trenderna just nu. Här finns färgglada pappersblommor i vaser, personliga bordskort, stämningsfulla ljusstakar och läckra tygservetter med broderi. Det är sådana detaljer som gör din borddukning extra speciell. Därför har vi här på sidan samlat allt du behöver för ditt festbord. Du hittar bland annat:

Allt detta kan du använda när du ska duka upp ditt nästa bord. Kanske ska du ha familjen över på middag, vänner på fest – eller kanske planerar du för konfirmation, dop och födelsedagar. Oavsett vilken fest eller högtid som väntar runt hörnet kan du alltid duka det perfekta bordet med hjälp av den här sidan.

 

Bordsdekoration med massor av personlig touch

När du vill göra ditt matbord extra fint kommer du inte undan bordsdekorationen. Här ligger mysigheten och stämningen – och därför är det ännu viktigare att du har tänkt igenom alla möjligheter innan du börjar. För att göra det mer överskådligt har vi samlat alla våra idéer för bordsdekoration här:

 • Servetter med broderi
 • Bordskort på runda träskivor
 • Bordskort i marmorerat ler
 • Handskrivna meny kort
 • Servettringar med makramé
 • Ljushållare knutna i makramé
 • Pappersblommor av crepepapper

 

Dekorera bordet med crepepappersblommor

När det är dags att fira födelsedag eller samla vänner och familj är det roligt att experimentera med dekorationer och dekorationer. Speciellt crepepappersblommor kan ge liv och färg till ditt bord. Gör gärna flera olika för att skapa ett vackert färgspel. Beroende på vilket uttryck du är ute efter kan du antingen arrangera blommorna i en vacker bukett mitt på bordet – eller fördela dem i flera små vaser. Du kan placera blommorna på många kreativa sätt – och om du vill kan du enkelt återanvända blommorna till framtida middagsbjudningar och fester. Om du däcker bordet för en specifik högtid är det också värt att överväga färgerna på blommorna. Om det är påskbordet du ska fräscha upp får färgerna gärna vara extra intensiva – och är det ett julbord kan du hålla dig till klassiska blommor i rött, grönt och vitt. Utforska vilka crepepappersblommor du kan göra här.

 

DIY-kit för inspirerande bordsdekoration

Om du drömmer om att göra din egen bordsdekoration behöver det inte vara komplicerat. Våra enkla kit för bordsdekoration är designade för att göra processen rolig och problemfri. Vi har satt ihop de bästa idéerna och valt materialen noggrant så att du med ett kit kan skapa dekorationer för sex personer. Allt du behöver finns i kittet. Du får även en medföljande guide som leder dig genom att skapa bordskort, servettringar, menykort och mycket mer. Välj bara det tema du gillar bäst - naturfärger eller pastellfärger.

 

Dekorera ditt bord i naturens färger

Är du typen som älskar den naturliga looken? Då kommer du att älska vårt DIY-kit för bordsdekoration i naturfärger. Här får du materialen för att skapa den mysigaste bordsdukningen. Du kan knyta servettringar och ljushållare i makramé – och göra bordskort av runda träskivor. Det medföljer också vackra gröna tygservetter som servettringarna kan sättas runt. Om du vill kan du också lägga till en linneduk, som är både klassisk och enkel.

 

Dekorera ditt bord i fina pasteller

Gör ditt bord vårklart med den finaste uppdukningen i pastellfärger. Vårt DIY-kit gör det enkelt för dig att skapa ett väldekorerat bord under den ljusa årstiden. Du kan göra färgglada crepeblommor på fot – och eleganta detaljer som handskrivna menykort, marmorerade bordskort i lera och servetter med broderi. Allt är genomtänkt och noggrant utvalt så att uttrycket och färgerna passar ihop.

 

Vacker borddukning året runt

När det gäller borddukning kan du göra det vackra året runt, oavsett vilken årstid det är. Låt oss ge dig några exempel på hur du kan styla ditt bord för olika tider på året.

 

Vinterbordet:

När vintern kommer är det dags att göra ditt bord extra mysigt och elegant. Tänk på färger som djupblått och glittrande silver – de skapar lite vintermagi. Använd vit duk - gärna en fin duk - och lägg på några kristallglas och silverbestick. Och glöm inte levande ljus. En handfull stearinljus ger en varm och inbjudande känsla.

 

Vårbordet:

När våren tittar fram kan ditt bord göra detsamma. Välj ljusa färger som ljusrosa och grönt. Ta tag i några lätta tyger, som du kanske redan har liggande, och dekorera bordet med crepepappersblommor och ljus som du själv har målat.

 

Sommabordet:

När sommaren är här måste bordet vara redo för full fest, färg och roligt. Välj vackra pasteller eller glada, starka färger för att ge bordet lite liv. Använd till exempel en bomullsduk - och lägg gärna strandprylar som snäckor eller färgglada servetter på bordet. Det passar perfekt till sommarens avslappnade stämning.

 

Höstbordet:

Hösten innebär mysighet - och det ska ditt bord också utstråla. Använd varma färger som rött, brunt eller mörkgrönt som passar till årstidens stämning. Ta tag i grova material som ull och trä, och dekorera gärna med pumpor eller kastanjer. Levande ljus kan du också skapa extra mysighet med.

 

Hur dekorerar du ett bord?

 1. Välj en stil: Tänk på om du vill ha en formell, avslappnad eller romantisk look. Du bör också välja färger eller teman du gillar – men kom ihåg att hålla en röd tråd så att allt hänger ihop.

 

 1. Använd en bordsduk: Lägg en duk på bordet – till exempel en linneduk, där stilen är både enkel och klassisk.

 

 1. Tallrikar och bestick: Använd tallrikar och bestick du gillar. Vanligtvis placerar du de stora tallrikarna längst ner och de mindre ovanpå.

 

 1. Glas och drycker: Välj glas som passar till det du serverar. Färgglada eller speciella glas kan göra looken rolig och lekfull.

 

 1. Servetter och dekoration: Vik servetterna snyggt eller använd servettringar du gör själv med makramé.

 

 1. Blommor eller annan dekoration: Placera blommor eller något dekorativt mitt på bordet - det lägger alltid till lite extra flair.

 

 1. Bordskort: Om du vill kan du göra små kort med gästernas namn. Det ger lite personlighet och mysighet.

 

 1. Ljus: Skapa en härlig stämning med ljus. Stearinljus eller värmeljus är supermysiga på vilket bord som helst. Placera dem antingen i mitten av bordet – eller sätt dem tillsammans i små klasar.

 

 1. Personliga detaljer: Lägg till några små saker du gillar – och som gästerna kommer att komma ihåg.

 

Det viktigaste är att ha kul när du dukar bord. Låt din personliga stil lysa igenom och njut av att skapa ett mysigt bord för dig själv och dina gäster.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu