Räkna ner dagarna till jul med din egen tomtenisse

Får du besök av en busig tomtenisse till jul? Berätta historier för de yngsta familjemedlemmarna med hjälp av nissedörren och en (kanske osynlig) tomtenisse – och skapa ett mysigt nisselandskap runt dörren. Vårt nya Deluxe nissedörrpaket innehåller massor av roliga nisseaktiviteter. Du kan även köpa våra minisatser som innehåller en enkel och rolig aktivitet eller så kan du gå på jakt efter fler nisseidéer på vår webbplats.
Nedräkningen till jul blir extra magisk med massor av roliga aktiviteter och bus som tomtenissen kan ägna sig åt – från att hänga upp tvätten till att bygga en snögubbe och måla ett självporträtt. Tomtenissen får en helt egen trädgård med skottkärra, trädgårdsstol, flugsvampar och gran – eller varför inte ett skjul och en ny veranda?

Louise Ballegaard Juul

Creative manager

Barnen älskar nissedörren och nissens tokroliga och spännande juluniversum. Nu finns det ännu fler kit som gör den långa väntan på julafton ännu roligare. Vad för slags hyss kommer nissen att hitta på idag?

Barnen älskar nissedörren och nissens tokroliga och spännande juluniversum. Nu finns det ännu fler kit som gör den långa väntan på julafton ännu roligare. Vad för slags hyss kommer nissen att hitta på idag?

Ute efter inspiration?

Ute efter inspiration?

Se våra kreativa satser

Våra satser innehåller allt du behöver – alla produkter, guider, videor och mycket annat.

Våra satser innehåller allt du behöver – alla produkter, guider, videor och mycket annat.

Se alla produkter till nissedörrar

Massor av idéförslag

Gör väntan inför jul mer magisk med massor av nissebus. Titta på alla våra idéförslag för nissedörren.

Massor av idéförslag

Gör väntan inför jul mer magisk med massor av nissebus. Titta på alla våra idéförslag för nissedörren.

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Julälvan flyttar in

Med en nissedörr kan du få besök av den sötaste, mysigaste och mest fräcka decembergästen – julälvan. Det är inte bara underhållande för hela familjen – det är också en aktivitet full av pysselmöjligheter. När dörren väl är på plats kan du skapa ditt eget lilla underbara jullandskap på framsidan – komplett med små julgranar, julbrev och julklappar. Du kan fortsätta lägga till saker under tiden så att barnen kan se underlandet växa och växa.Låt till exempel älvan göra söta små älvsysslor – den kan baka, tvätta eller bygga en snögubbe. Men en riktig julälva kan också vara busig och älskar att roa sig i hemmet. Det kan till exempel hända att saker går förlorade, mjölken kan bli blå och kakor kan ätas mystiskt. Allt kan hända när nissen flyttar in.

Om du provar vår nissedörr kan du också uppleva det roliga med att ha en nisse i ditt hem. Vårt Craft Kit innehåller allt du behöver – från material till instruktioner och inspiration. Efteråt kan du komplettera med våra Mini Craft Kitssom är fyllda med små nissar. De kan göra nedräkningen till jul extra mysig. Läs mer om detta nedan.

 

Nedräkning till jul

Även om det är december kan det kännas långt till jul - särskilt för de yngsta i familjen. Som tur är kan du göra det lite enklare med massor av älvaktiviteter. Ena dagen kan nissen bygga en repstege – och en annan dag kan det vara att baka  julkakor. Plötsligt kan barnen inte vänta med att stiga upp ur sängen på morgonen - och ta reda på vad nissen har gjort medan de sov. De dagliga älvaktiviteterna och den ofarliga busen ger barnen den perfekta nedräkningen till jul - och slår både adventskalendern och kalenderljuset för att fånga deras intresse.

Om du behöver inspiration till din lilla älvas aktiviteter kan du prova våra Mini Craft Kits. Varje set innehåller allt du behöver  - inklusive produkter, instruktioner och videor. Du kan till exempel få din att se ut så här:

Du kan också gå på jakt efter förslag på tomtenissar på vår webbplats – vi har samlat massor av olika idéer i vårt kreativa universum. Hitta de idéer du gillar och låt den mysiga nedräkningen börja.

 

En mysig barntradition

Särskilt barn älskar att få besök av tomtenissen i december – det främjar fantasin och empatin och bidrar till att göra julen extra mysig. Du kan sitta framför nissens dörr och berätta söta julhistorier om den busiga varelsen och dess förtrollande värld – eller så kan du göra rispudding och ställa fram en liten skål till nissen. Älvan kanske till och med lämnar en liten present om barnen har varit extra söta. Små aktiviteter som dessa är jätteroliga för de yngsta i familjen – vem vet, kanske blir de en årlig jultradition som ni gör tillsammans?

 

Inspiration till tomtenisse

Enligt antikens lore är älvan en övernaturlig varelse känd för sina magiska krafter – till exempel sin förmåga att förutsäga årets skörd. Idag förknippas älvan mer med skoj, problem och ofarliga busfrön. Dagarna innan jul fylls snabbt av elvensångest – för barn älskar att se vad nissen har kommit på. Om du är på jakt efter inspiration har vi samlat några ofarliga, roliga älvmisstänkta idéer som du kan testa:

  • Älvan har lekt med toalettpapperet: Fäst hushållsartiklar på toalettpappersrullen, t.ex. TV-fjärrkontrollen, leksaker eller skor.
  • Älvan har bytt glödlampor: Byt ut lamporna i barnrummet mot röda och gröna lampor för att lysa upp rummet i festliga julfärger.
  • Älvan har färgat mjölkblått: Ringla blå karamellfärg över mjölken och överraska barnen vid frukostbordet.
  • Älvan har varit i mjölet: Strö mjöl på bordet eller golvet och gör små avtryck på älvorna med en liten dockas eller nallebjörns leksakssko.

Vi hoppas att dessa älvmisstänkta idéer har gett dig lite inspiration – och hjälpt dig att tänka på dina egna busiga aktiviteter.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu