Personliga smycken med kristaller och glaspärlor

Vi älskar att mixa och matcha olika smycken – kanske har du redan både rocaillepärlor och sötvattenspärlor i ditt smyckeskrin.
Färggranna smycken med vackra ädelstenar och kristaller, utsökta glaspärlor och handgjorda lerpärlor är mycket populära just nu. Smyckena vi bär återspeglar vår personlighet och dina nya favoritsmycken bör inte vara för perfekta – så blanda pärlorna precis hur du vill. På den här sidan hittar du massor av inspiration till smycken som du enkelt kan göra själv – ta även en titt på våra trendiga smyckeskit med olika kristaller som symboliserar bland annat styrka, energi, lugn och harmoni.

Jewellery
Crystals
Kristaller

Se mer >
Beads
Glaspärlor

Se mer >

Skapa unika pärlor och hängsmycken i smyckeslera

Smyckeskit med äkta glaspärlor

Kristaller ger dig en känsla av kraft och balans. Våra kit levereras även med en litet kort som förklarar kristallernas innebörd.

Se alla kit nedan

Smyckeskit med äkta glaspärlor

Kristaller ger dig en känsla av kraft och balans. Våra kit levereras även med en litet kort som förklarar kristallernas innebörd.

Skapa unika pärlor och hängsmycken i smyckeslera

Se våra Creativity in a Box och nyheter

Se våra Creativity in a Box och nyheter

Knutna makramésmycken

Mini DIY Kit makramé‑örhängen

Se mer

Mini DIY Kit makramé‑armband

Se mer

Fräscha, färggranna smycken

Se mer

Knutna makramésmycken

Fräscha, färggranna smycken

Se mer

Se alla smyckespärlor

Se mer >

Se alla tillbehör för smycketillverkning

Se mer >

Alla smyckestekniker

Se mer >

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ditt kreativa smyckesunivers

Drömmer du om att designa dina egna smycken? Då har du kommit till rätt plats. Vår smyckessida är fylld med produkter och idéer som ger dig massor av inspiration till ditt nästa smyckeprojekt. Hitta till exempel vår senaste Creativity in a Box och prova de olika smyckeprojekten för halsband, örhängen och armband. Kanske hittar du en helt ny favorit till smyckeskrinet.

 

Den stora nya smycketrenden

Personliga smycken har blivit den stora nya smycketrenden - och den har tagit världen med storm. Idag väljer folk i högre grad att skapa sina egna smycken istället för att köpa dem i butik. Om du följer med på sociala medier som Instagram, Pinterest och TikTok har du säkert sett samma trend. Här delar fler och fler med sig av sina egna DIY-smycken som kan inspirera andra - till exempel smycken gjorda av sötvattenpärlor, smycken med äkta kristaller och smycken formade av tråd. Denna nya trend har fått folk att omfamna sin kreativa sida och skapa smycken som speglar deras personliga stil. Ska du också vara med på vågen?

 

Pärlsmycken

Pärlsmycken är fortfarande populära, och om du vill kan du använda både rocaillepärlor, glaspärlor, sötvattenpärlor och motivpärlor. Blanda gärna olika sorter - i design och färger som du gillar bäst. De klassiska vita pärlorna kan ge en enkel och elegant look, men man kan också blanda dem med roliga figurpärlor om man vill ha en lekfullare stil. Det är också mycket populärt att göra vänskapsarmband av pärlor eller pärlhalsband där du stavar ditt namn med bokstavspärlor. På så sätt finns det många möjligheter att skapa unika, färgglada pärlsmycken - både pärlarmband, pärlhalsband och pärlörhängen.

 

Smycken med kristaller

Det har blivit otroligt populärt att göra sina egna smycken med äkta kristaller - och det finns flera anledningar att haka på trenden. Kristaller är kända för sin naturliga skönhet och sina unika egenskaper. Det sägs att kristaller har helande krafter och ger positiv energi som lugn, balans och styrka. Genom att göra dina egna smycken med äkta kristaller får du möjlighet att välja precis de stenar som tilltalar dig mest och som du känner en koppling till. Prova till exempel de mer kända kristallerna som rosenkvarts, tigeröga och ametist.

 

Trådsmycken

Många skapar också smycken av tråd, som är smycken formade av smyckestråd. Denna ökande popularitet beror på flera avgörande faktorer. För det första ger smyckestråd dig möjlighet att uttrycka din kreativitet på ett greppbart sätt. Genom att böja tråden i olika former - som spiraler eller rosetter - kan du skapa örhängen och halsband som sticker ut och som speglar din individuella stil och personlighet. En annan fördel med smyckestråd är dess hållbarhet och flexibilitet. Du kan lätt forma tråden och justera den så att den passar perfekt till din vision. Om du vill kan du göra dina trådsmycken extra eleganta genom att lägga till små sötvattenpärlor eller fina pärlemors-vaxpärlor.

 

Smycken av polymerlera

Med fine clay polymer är det lätt som en lek att forma de mest förtrollande smyckesdetaljerna - därför kallar vi det också smyckenlera. Den mjuka konsistensen gör det enkelt att arbeta med, även för nybörjare, och möjligheterna är oändliga. Prova till exempel med blommor, geometriska mönster eller något helt annat. Du kan också välja mellan flera olika färger - så om du vill kan du skapa unika nyanser till dina örhängen, halsband och armband. Och låt oss inte glömma hållbarheten! När dina smycken har härdats i ugnen är de starka och långvariga, så att du kan njuta av dem i många år framöver.

 

Varför ska du välja Creativity in a Box?

När du köper en Creativity in a Box för smycken får du ditt alldeles egna smyckesprojekt att fördjupa dig i. Den innehåller allt du behöver för att komma igång med att göra dina egna smycken. Alla material och verktyg ingår, vilket gör processen superenkel. Du behöver inte leta efter olika smyckesdelar eller pärlor - allt finns nämligen precis inom räckhåll.

 

Den meditativa smyckeprocessen

Att skapa smycken är en aktivitet som kan vara otroligt avslappnande och terapeutisk på flera sätt. Det kräver ofta en viss grad av koncentration och fokus att arbeta med de små pärlorna och materialen. Denna koncentration kan fungera som en form av mindfulness, där du släpper tankarna på vardagens bekymmer och stressorer och istället fördjupar dig i den kreativa processen. Dessutom är det att skapa smycken en rolig och meningsfull aktivitet som kan ge en känsla av syfte och tillfredsställelse. När man ser det färdiga resultatet av sitt arbete känns det fantastiskt att ha skapat något vackert och unikt med sina egna händer. Det ökar självförtroendet och humöret, vilket i sin tur hjälper till att minska stress och ångest.

 

Skapa gemensamt smyckesnöje

Även om smyckestillverkning ofta betraktas som en kreativ soloaktivitet är det också en fantastisk gemensam aktivitet som du kan dela med familj och vänner. Att skapa smycken tillsammans med andra ger en extra dimension av glädje och samhörighet. Så om du vill kan du överväga att planera en gemensam smyckesdag för dem du tycker om. Du kan också använda det för speciella tillfällen som födelsedagar eller teambuilding-evenemang på arbetsplatsen. Det ger möjlighet att lära av varandra. Kanske har någon en speciell teknik för att knyta knutar eller ett unikt sätt att kombinera färger. Genom att dela kunskap och erfarenheter kan gruppen som helhet bli bättre och inspirera varandra att prova nya smyckedesigner.

Betalningsalternativ

Leverans & Ångerrätt

  • Frakt från endast 49 kr.
  • Fraktfritt vid köp över 299 kr.
  • Just nu är vår leveranstid 7-9 arbetsdagar.
  • 30 dagars förlängd ångerrätt

    Trygg Ehandel

    Creativ Company © | 2021-nu