Operfekt modellering och gjutning är en hit

Är du också förtjust i alla handgjorda ljusstakar, vaser, skålar och andra dekorationsföremål till hemmet som finns i inredningsbutiker och hemtidskrifter? Anamma trenden – du kan enkelt skapa dina egna vackra inredningsartiklar i moderna färger till vardagsrummet, köket och sovrummet. Få tips och se alla våra trendiga kit för modellering och stöpning med självhärdande lera, modelleringsmaterial och pappersmassa samt vår helt nya resingjutmassa. Släpp loss kreativiteten och gör snygga fat och ljusstakar, kreativa skulpturer och snygga väggdekorationer. 3D-tillbehör ger ditt hem en personlig touch och är dessutom otroligt roliga och enkla att göra.

 

Modelling

Louise Ballegaard Juul

Creative manager

Numera ska fat, vaser och skålar se hemmagjorda ut och våra nya kit med modellering och gjutning är inspirerade av all härlig och rolig heminredning som finns överallt just nu.

Pastelldrömmar i harts

Nu kan du själv enkelt göra populära ljusstakar, skålar och fat i snygga pastellfärger och terrazzo.

Pastelldrömmar i harts

Vill du göra dina egna eleganta fat och ljusstakar? Då är våra superenkla kit något för dig. Blanda bara gjutmix, färg och vatten – och fyll silikonformarna. När gjutmassan har stelnat i rumstemperatur är dina unika ljusstakar och fat redo att dekoreras.

Pastelldrömmar i harts

Vill du göra dina egna eleganta fat och ljusstakar? Då är våra superenkla kit något för dig. Blanda bara gjutmix, färg och vatten – och fyll silikonformarna. När gjutmassan har stelnat i rumstemperatur är dina unika ljusstakar och fat redo att dekoreras.

 • Gjutharts får endast blandas med vatten.
 • Du kan tillsätta glitter eller terrazzoflingor.
 • Härdar vid rumstemperatur.
 • Blir extremt slitstark och stark efter härdning.

Du kanske också gillar ...

Kreativa tekniker för resingjutning

Se mer >

Kreativa tekniker för resingjutning

Se mer >

Kreativa tekniker med lera

Se mer >

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Allt för modellering och stöpning

Allt för modellering och stöpning

 

>

{{ totalCount }} produkter

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Ofullkomlig modellering och gjutning

Glöm det perfekta och omfamna det unika! Ofullkomlig modellering och gjutning är den senaste trenden inom heminredning. Det handlar inte längre om felfria linjer och symmetri, utan istället om att låta kreativiteten flöda och skapa föremål som är handgjorda och autentiska. Lyckligtvis behöver du inte vara professionell för att skapa vackra hemaccessoarer - du kan själv forma, modellera och gjuta dekorationer för ditt hem.

På den här sidan kan du hitta allt du behöver. Vi har samlat de bästa idéerna som du kan låta dig inspireras av - och de bästa kit där material och instruktioner ingår. Vi har även hittat självhärdande lera, modelleringsmassa, pappersmassa och hartsblandning, eftersom det passar perfekt till trenden. Med dessa material kan du skapa ojämna texturer, organiska former och små oväntade detaljer som gör varje stycke helt speciellt. Inga två verk blir lika, och det är precis det som är meningen.

Våra kreativa idéer är perfekta för dig som vill skapa dina egna skålar, skulpturer, väggdekorationer och ljusstakar. Här kan du leka fritt med former och färger så att sakerna speglar din personliga inredningsstil. Sträva inte efter det felfria - när det gäller heminredning är det det unika och ofullkomliga som är populärt.

 

Enkla kit för heminredning

Vi förstår hur viktigt det är att din heminredning speglar din personliga stil. Därför har vi sammansatt trendiga kit som gör det enkelt för alla att ge sig in i modellering, formning och gjutning. Oavsett om det är en vas, en ljusstake eller en skål har vi rätt kit för att hjälpa dig skapa sneda och personliga prydnader och heminredning. Varje kit har alla material du behöver - inklusive en guide som steg för steg visar dig hur du når målet.

Om du är osäker på vad du kan modellera och forma ger vi dig en översikt här:

 • Skulptur: Forma en unik skulptur i självhärdande lera som gör din inredning cool och trendig. Den behöver inte vara perfekt - tvärtom får den gärna ha sneda, organiska former.
 • Ljusstakar: Gör fina ljusstakar som kan pryda soffbordet eller fönsterbrädan. Forma dem i självhärdande lera och gör dem extra fina genom att måla dem i vacker blå färg.
 • Vas och skålar: Med pappersmassa kan du enkelt forma din egen vas eller skål. Följer du trenden inom heminredning får uttrycket gärna vara slumpmässigt och rustikt. Måla dem sedan i fräscha färger så att de blir iögonfallande i ditt hem.
 • Väggdekorationer: Förnya dina väggar med din alldeles egna väggkonst. Du kan till och med göra tre olika typer - en med självhärdande lera, en av pappersmassa och en med strukturpasta. Alla verk får en fin 3D-effekt - och när de är torra kan du piffa upp dem med fina färger.
 • Små fat och skålar: Forma de sötaste skålarna i självhärdande lera och lägg till fina detaljer som färger, mönster och vågiga kanter. Använd skålarna som smyckesfat - eller fyll dem med små saker från hemmet.

 

Hartsblandning

Vår hartsblandning ger dig möjlighet att gjuta din egen heminredning snabbt och enkelt. Blanda bara blandningen med vatten och färg - och häll massan i en silikonform. När massan har stelnat vid rumstemperatur är ditt hemgjutna verk klart. Om du vill kan du experimentera med olika uttryck. Lägg till till exempel glitter, pastellfärger eller terrazzo-flingor - och skapa roliga och personliga prydnadsföremål för ditt hem. Saknar du inspiration för vad du kan gjuta, har vi samlat en liten lista åt dig nedan.

Detta kan du gjuta med harts:

 • Ljusstakar och fat
 • Rund bricka med marmorering
 • Fyrkantig bricka med terrazzo

 

Självhärdande lera

Drömmer du om vackra dekorativa prydnader för hemmet kan du enkelt skapa dina egna med självhärdande lera. Självhärdande lera är ett fantastiskt material med många fördelar:

 • Lätt och snabbt: Det är lätt att arbeta med och kräver ingen ugn. Det är därför perfekt för dig som vill ha en enkel och okomplicerad process.
 • Detaljerat design: Leran är lätt att forma och tillåter skapandet av fina detaljer. Konstnärer kan skapa komplexa former och texturer utan besvär.
 • Torkar av sig själv: Eftersom leran torkar av sig själv över tid behöver du ingen ugn, vilket ger dig större flexibilitet i arbetsprocessen.

 

Pappersmassa

Om du vill skapa dina egna skålar, vaser och väggdekorationer bör du överväga att göra dem av pappersmassa. Materialet har många fördelar, som du kan läsa mer om här:

 • Lätt och mångsidig: Pappersmassa är så lätt att du enkelt kan forma det på många olika sätt. Därför är det också idealiskt om du vill experimentera med olika former och uttryck.
 • Budgetvänligt: Pappersmassa är ofta ganska billigt jämfört med andra material. Det gör det till ett bra val om du vill vara kreativ utan att spränga budgeten.
 • Lätt att färga: Pappersmassa fungerar bra med färg och du kan därför lätt ge dina verk både färger och mönster.

 

En rolig och tillfredsställande process

Att skapa hemgjorda dekorationer för ditt hem handlar inte bara om de färdiga verken - det handlar också om själva processen. Det är en rolig aktivitet som också ger dig möjlighet att slappna av och fördjupa dig. Det är nämligen härligt meditativt att modellera och forma något med händerna. Här kan man glömma alla regler eller fel - för det handlar bara om att vara kreativ och njuta av processen. Du kan njuta av fördjupningen ensam - men du kan också bjuda in vänner och familj att vara kreativa tillsammans.

 

Varför det sneda och unika är populärt

Det sneda och ofullkomliga är populärt eftersom det bryter med det perfekta och förutsägbara. Det ger en känsla av äkthet och personlighet. När dina vänner och familj går in i ditt hem kommer de att mötas av unik, hemgjord heminredning som är dekorativ - och samtidigt är gjord med dina egna händer.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu