Läkare rekommenderar våra Creativity in a Box.

Kreativa aktiviteter har en sorts unik magi som kan ge oss en större känsla av fördjupning, avkoppling och harmoni i vardagen. Detta har påvisats av flera internationella forskningsstudier inom psykisk hälsa. Lærke Egefjord är läkare, författare och konstnär och studerar vilken inverkan kreativa aktiviteter har på våra liv. Lærke Egefjord är även vår ambassadör när det gäller att sprida de goda nyheterna om de många fördelarna med kreativa aktiviteter – för både barn och vuxna. När vi till exempel tillverkar smycken, skär linoleum eller målar upplever vi en känsla av att göra något meningsfullt. Hjärnan producerar serotonin och dopamin som får oss att må bra, känna oss glada och lugna, samtidigt som blodtrycket och pulsen sjunker och nervsystemet blir lugnare. Kreativa aktiviteter kan också bidra till minskad stress, ångest och depression, samtidigt som de främjar känslan av glädje och hjärnans utveckling – hos både barn och vuxna. 

Kan kreativitet minska stress och främja känslan av glädje?

Ta reda på svaret här från vår ambassadör Lærke Egefjord  – läkare, författare och konstnär.

Tal och undertexter är AI-genererade.

Tal och undertexter är AI-genererade.

Meaningful moments. Created by you.

Meaningful moments.
Created by you.

Kreativa pauser för barn >

Avkoppling och harmoni för vuxna >

Var kreativa tillsammans >

Kreativa pauser för barn hjälper barnen att slappna av efter en hektisk dag.

Collage

Tal och undertexter är AI-genererade.

Kreativa pauser för barn

Tal och undertexter är AI-genererade.

Creativity in a Box till barn

Collage
Allt samlat i ett och samma kit.

Creativity in a Box till barn

Du kanske också gillar ...

Ta med barnen på ett äventyr

Se mer >

Roliga monster och sötsaker

Se mer >

Fräscha, färggranna smycken

Se mer >

Kreativ fördjupning leder till avkoppling och harmoni hos vuxna.

Tal och undertexter är AI-genererade.

Avkoppling och harmoni för vuxna

Tal och undertexter är AI-genererade.

Creativity in a Box för vuxna

Collage
Allt samlat i ett och samma kit.

Creativity in a Box för vuxna

Du kanske också gillar ...

Inlevelse och flow

Se mer >

Linoleumtryck och konsttryck

Se mer >

Modellering och gjutning

Se mer >

Var kreativa tillsammans och ha diskussioner på en djupare nivå samtidigt som ni upplever en större känsla av närvaro.

Collage

Tal och undertexter är AI-genererade.

Var kreativa tillsammans

Tal och undertexter är AI-genererade.

Creativity in a Box för grupper

Collage
Allt samlat i ett och samma kit.

Senaste trenderna

Letar du efter kreativ inspiration? Vi har sammanställt alla möjliga trendiga idéer åt dig.

Se mer >

Senaste trenderna

Letar du efter kreativ inspiration? Vi har sammanställt alla möjliga trendiga idéer åt dig.

Se mer >

 

>

{{ totalCount }} produkter

{{ $t("Du\u0020har\u0020sett\u0020\u00251\u0020av\u0020\u00252\u0020produkter").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Den magiska energin av kreativitet

Förlorar du också tidsuppfattningen och var du befinner dig när du är engagerad i kreativa aktiviteter? Även om det ibland känns fel eftersom vi har andra saker att göra, njut av det flöde du upplever när du stickar, målar akvareller eller formar skålar av lera. Detta flöde gynnar dig inte bara nu utan också i framtiden.

Kreativitet har en speciell magi som kan ge oss djupare fokus, lugn och balans i våra dagliga liv. Att ägna sig åt kreativa aktiviteter kan hjälpa till att minska stress, ångest och depression samtidigt som det främjar lycka och hjärnans utveckling för både barn och vuxna, vilket många internationella studier om mental hälsa har visat.

Lærke Egefjord är läkare, författare och konstnär som utforskar hur kreativa aktiviteter påverkar oss. Hon har forskat om hjärnsjukdomar, med ett särskilt intresse för demens. Egefjord använder denna kunskap för att undervisa och föreläsa om hur man kan förbättra den mentala hälsan genom kreativa processer.

När vi skapar smycken, skär ut linoleum eller målar, upplever vi en känsla av mening. Vår hjärna frigör serotonin och dopamin, vilket får oss att må bra, känna oss lyckliga och lugna. Blodtrycket och pulsen sjunker, och vårt nervsystem slappnar av.

Våra hjärnor är inte designade för att hantera den ständiga strömmen av stimuli som vi möter dagligen. Kreativitet ger nödvändiga pauser som är avgörande i våra ofta hektiska liv. Det bildar nya kopplingar mellan hjärncellerna, vilket hjälper oss att lösa problem och generera nya idéer lättare, vilket gör oss mer motståndskraftiga mot perioder av stress och press.

När vi fördjupar oss i ett kreativt projekt, ofta med båda händerna samtidigt, främjar det samarbetet mellan de två hjärnhalvorna och stärker deras kommunikation.

Aktiviteter som akvarellmålning, stickning eller att forma lera gör att vi ofta glömmer tid och plats, och fokuserar helt på processen. I detta kreativa flöde koncentrerar vi oss till 100% på vårt skapande, och nästan förlorar oss själva och upplöser tid och rum.

 

I detta tillstånd av flöde känner vi en rusning av lycka, uppnår något och skapar något nytt. Vi får ofta ny energi, idéer och insikter som gynnar vår mentala och fysiska hälsa—tillämpligt för både barn och vuxna.

Kreativitet främjar också närvaro och meningsfull interaktion med andra. När vi skapar tillsammans, som att måla med vänner eller sticka med sällskap, leder det till djupare samtal, större samhörighet och ömsesidig inspiration. Vi känner oss helt enkelt lyckligare och skrattar mer när vi är kreativa med vänner och familj.

Således blir kreativitet en avgörande och fördelaktig del av livet för både barn och vuxna, och ger energi och nödvändiga pauser från våra hektiska rutiner. Det är en väg till ett balanserat liv, som erbjuder en tillflykt från stress och en möjlighet att fördjupa oss i kreativa aktiviteter ensamma eller med nära och kära.

 

Kreativitet är hälsosamt för barn

Vill du ge dina barn en lugn stund efter en lång dag på förskolan eller skolan? Att avsätta tid för akvarellmålning eller modellera är en utmärkt idé, eftersom fördjupning i lek och kreativitet minskar stress och rastlöshet samtidigt som det ökar lyckan.

Barn värdesätter stunder när de förlorar tidsuppfattningen med något kreativt i sina händer. De känner sig duktiga, vilket ofta leder till bättre och snabbare lärande och en nyfikenhet att lära sig mer.

Kreativitet främjar närvaro och meningsfull interaktion med andra. Både barn och vuxna är helt enkelt på bättre humör när de är kreativa tillsammans. Lek och kreativitet lär också barn om personliga gränser, att öva empati och respekt för andra—färdigheter som de har nytta av senare i livet.

Det är lika viktigt för barn att uppleva flöde och fördjupning som det är för vuxna. Fördjupning i lek och kreativitet minskar stress och ångest samtidigt som det ökar lyckan. Barn känner sig närvarande och njuter av stunder där de glömmer tid och plats.

 

Kreativa aktiviteter förbättrar dina barns välbefinnande och utrustar dem med livslånga färdigheter. När barn förlorar sig i lek eller teckning, inser de sina förmågor, vilket leder till bättre och snabbare lärande och nyfikenhet på nya färdigheter som att skriva och räkna.

När barn engagerar sig i kreativa aktiviteter tillsammans, vare sig det är i skolan eller hemma, lär de sig om egna och andras gränser, och övar empati och respekt—färdigheter som är fördelaktiga för livet.

 

Förbättra din mentala hälsa med kreativitet

Saknar du djup och lugn i ditt hektiska liv?

Kreativa aktiviteter är perfekta när du behöver slappna av och rensa tankarna efter en dag fylld med arbete och sysslor. Att ägna sig åt kreativa sysselsättningar som akvarellmålning, linoleumsnideri eller smyckestillverkning ger oss en känsla av syfte och ofta ny energi, idéer och tankar.

I det kreativa flödet blir vi helt fokuserade på vårt skapande, nästan förlorar oss själva och upplöser tid och rum.

När vi arbetar med våra händer, frigör hjärnan serotonin och dopamin, vilket får oss att må bra, känna oss lyckliga och lugna. Blodtrycket och pulsen sjunker, och nervsystemet slappnar av.

Forskning visar att kreativ fördjupning kan hjälpa till att minska stress, ångest och depression samtidigt som det främjar lycka och hjärnans utveckling.

Således blir kreativitet en vital och fördelaktig del av våra liv, och ger energi och nödvändiga pauser från våra hektiska rutiner. Det erbjuder en väg till ett balanserat liv, som ger oss en tillflykt från stress och en möjlighet att fördjupa oss i kreativa aktiviteter ensamma eller med nära och kära.

 

Var kreativa tillsammans

Drömmer du om att ha lugna och meningsfulla stunder med nära och kära, kanske göra något tillsammans, vare sig det är med familj, vänner eller på ett födelsedagskalas?

När vi är kreativa tillsammans—oavsett om det är att måla, modellera eller sticka—ger vi varandra mer närvaro. Vi har ofta djupare samtal, skrattar mer, inspirerar varandra och kommer på nya idéer tillsammans. Vi upplever en meningsfull gemenskap som lyfter vårt humör och stärker våra band.

Detta gäller oavsett om barn är kreativa tillsammans, vuxna delar en kreativ stund, eller både barn och vuxna kopplar bort från skärmar och sociala medier för att ägna sig åt kreativa aktiviteter.

Kreativitet främjar närvaro och meningsfull interaktion med andra. När vi är kreativa tillsammans, leder det till djupare samtal, större samhörighet och ömsesidig inspiration. Vi känner oss helt enkelt lyckligare och skrattar mer när vi är kreativa med vänner och familj.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu