Kreativ lek med garn

Garn är jättepopulärt och kan användas till många olika kreativa och trendiga projekt. På den här sidan hjälper vi dig att komma igång med olika tekniker för bland annat punch needle, virkade  kraftiga artiklar och den alltid lika populära makramén. Här hittar du tips och enkla gör-det-själv-kit för trendiga virkade fiskarhattar och väskor, snygga makraméörhängen, praktiska mobilfodral och punch needle speglar för väggen – eller varför inte ett nytt halsband eller en leksak till din hund?

Yarn

Se våra produkter för virkning

Se våra produkter för punch needle

Se våra produkter för makramé

DIY-kit och produkter för virkning

DIY-kit och produkter för virkning

Fördjupa dig i våra kreativa tekniker för virkning

Fördjupa dig i våra kreativa tekniker för virkning

DIY-kit och produkter för punch needle

DIY-kit och produkter för punch needle

Dyk ner i våra punch needle tekniker

DIY Kit för makramé

DIY Kit för makramé

Dyk ner i våra tekniker för makramé

Se mer >

Kreativa knutar med makramé

Se mer >

Dyk ner i våra tekniker för makramé

Se mer >

Kreativa knutar med makramé

Se mer >

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Virka, makramé och punch needle är hetaste trenderna

Garn har blivit populärt i alla åldrar – och särskilt virkning, makramé och punch needle är stora trender. Därför har vi här på sidan samlat allt för dig som älskar kreativa projekt med garn. Sidan är fylld med idéer för unika accessoarer som du själv kan skapa med nål och tråd. Du kan virka mössor och väskor i tjockt garn – knyta fina makramé örhängen – och dekorera speglar och tygkassar med punch needle. Även ditt husdjur kan bli bortskämt med ett halsband eller en köttben som du har virkat själv. Alla dessa garnprojekt är superenkla att komma igång med om du bara använder våra DIY-kit. Varje kit innehåller alla material du behöver. Samtidigt får du också en steg-för-steg-guide som leder dig till framgång.

 

Skapa din egen väska eller mössa

Om du är nybörjare inom handarbete är virkning en fantastisk plats att börja. Om du vill lära dig allt från grunden kan du prova våra nybörjarkit för virkning. Här lär du dig grundläggande virktekniker – och när du är klar kan du utforska våra många virkningsidéer. Skapa till exempel en virkad väska i tjockt garn. Det tjocka tubegarnet ger väskan en kraftig och mjuk look – och därför passar den perfekt till den avslappnade och coola vardagsstilen.

Om du letar efter fler bra nybörjarprojekt kan du också virka din egen mössa. Mössan är den ultimata sommarhatten – och den är superenkel att göra själv om du använder vårt DIY-kit. Du kommer i mål med bara tre olika maskor, och när du är klar har du en mössa som är mjuk och bekväm att ha på sig.

Se alla våra kreativa idéer för virkning här.

 

Knyt kreativa knutar med makramé

Förutom virkning kan du också prova på makramé. I denna knytteknik använder du knutar för att skapa allt från snygga nyckelringar till vackra väggdekorationer. Makramé är roligt och kan göras med bomullsgarn eller andra typer av garn för att ge det en naturlig look. Om du blir förtjust i knyttekniken har vi många idéer du kan prova på. Skapa till exempel fina unisexarmband som du kan mixa och matcha med andra smycken – eller eleganta servettringar och glasunderlägg till dukningen.

Utforska alla våra kreativa idéer med makramé här.

 

Mjuka accessoarer med punch needle

Om du älskar att vara kreativ med garn behöver du varken kunna sticka eller virka – du kan också använda punch needle. Punch needle är en broderiteknik där du använder en helt speciell nål. Om du inte har provat tekniken tidigare kan du börja med några av våra enkla idéer eller kit. Skapa till exempel en mjuk nyckelring som kan hänga på din väska – eller en cool spegelram med organiska former. Du kan också använda punch needle för att piffa upp gamla saker. Ta till exempel en tygkasse och fyll den med mönster och former du älskar. När du är klar har du en unik tygkasse som du kommer att älska att använda när du shoppar och handlar.

Se alla våra idéer med punch needle här.

 

Gratis mönster för virkning, makramé och punch needle

Det ska vara lätt för alla att vara kreativa - därför delar vi våra mönster helt gratis. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, vill vi inspirera dig att skapa dina egna saker och dela med dig till andra.

Letar du efter nya virkningsidéer kan du hitta massor av inspiration i vårt onlineidéuniversum. Välj det virkningsprojekt du gillar bäst och plocka fram både garn och virknål så att du är redo att börja.

Är makramé mer din stil? Vi har utvecklat massor av mönster som guidar dig genom konsten att knyta snören, så att du kan skapa vackra väggdekorationer, planthållare, väskor och mycket mer. Makramé är ett fantastiskt sätt att addera den populära bohemiska stilen till ditt hem.

Om du är nyfiken på punch needle-tekniken kan vi också hjälpa dig här. Våra mönster kommer att guida dig i att skapa fantastiska verk – och du kommer samtidigt att öva de mest grundläggande teknikerna.

Det bästa av allt? Alla våra mönster är gratis, så du behöver inte oroa dig för budgeten. Ta tag i dina material, sätt dig bekvämt och låt din kreativitet blomstra. Ser fram emot att skapa vackra och trendiga saker med garn.

 

Är handarbete hälsosamt?

Det kan vara hälsosamt för dig att syssla med kreativt handarbete med garn. Här är bara några av fördelarna:

  • Mindre stress: Virkning är till exempel en aktivitet som kan hjälpa till att sänka ditt stressnivå. När du sitter stilla och arbetar med garnet kan det verka lugnande och ge dig tid att mentalt koppla av.
  • Bättre fokus: Makramé och punch needle kräver en viss grad av uppmärksamhet. Du måste följa mönstren, vilket kan förbättra din förmåga att fokusera. Det kan vara ett bra sätt att distrahera dig själv från bekymmer.
  • Rolig kreativitet: Både virkning, makramé och punch needle är en kreativ process där du kan skapa saker med dina händer. Du behöver inte vara expert för att njuta av det. Att välja färger, mönster och se dina projekt ta form kan ge dig mycket glädje.
  • Mer socialt: Om du till exempel deltar i virkningsgrupper eller -klubbar kan det lägga till en social dimension till din hobby. Att dela dina framsteg och idéer med andra kan skapa en gemenskap kring aktiviteten.
  • Bättre fingerskicklighet: Handarbete med garn innebär precisa rörelser med fingrarna och händerna. Detta kan förbättra din finmotorik och koordination mellan öga och hand.
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu