Färgglad påsk

Vår betyder påsk och påsk betyder massor av mysiga kreativa timmar för hela familjen. Fyll bordet med kreativt material så att både barn och vuxna kan göra massor av färgglada påskägg, söta påskharar och livfulla gula kycklingar. Är du lika tokig i kräppapperblommor som vi är kan du prova att skapa en helt unik bukett som håller i många år framöver. Glöm inte påskharens söta lilla dörr. Jag undrar när den kommer att smyga ut och gömma ägg runt om i huset eller kanske i trädgården? Här nedan hittar du massor av pysselset för barn och vuxna och idéer för timmar av kreativt påskpyssel för hela familjen.

Easter

Louise Ballegaard Juul

Creative manager

Både stora och små älskar härliga pastellfärger och våra nya DIY-kit passar påskälskare i alla åldrar.

Överraska barnen med påskharen

Om dina barn älskar nissedörren kommer de också att älska påskharen. Göm de små påskäggen i trä i trädgården och låt barnen hitta dem.

Se våra kreativa set och nyheter

Se våra kreativa set och nyheter

Kreativa påskägg

för många timmars trivsam och kreativ sysselsättning

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Ta en titt på våra senaste idéförslag

Se fler påsktips

Gör väntan på påsken mysigare med massor av kreativitet. Se alla våra idéförslag för nissedörren.

Se fler påsktips

Gör väntan på påsken mysigare med massor av kreativitet. Se alla våra idéförslag för nissedörren.

 

>

0 varer

>

{{ totalCount }} artiklar

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Sätt extra färg på påsken

Gör årets påsk till den mest kreativa av alla. På den här sidan har vi samlat allt som gör påsken extra rolig, mysig och färgsprakande. Vi vill inspirera dig till att hitta på roliga påsksaker med hela familjen – både vuxna och barn. Så låt oss dyka ner i påskens största trend tillsammans, som innehåller både fina pastellfärger, gula fjädrar och kreativa ägg i alla nyanser.

Om du letar efter mer inspiration kan du alltid läsa vårt blogginlägg: 5 kreativa påskaktiviteter.

 

Kreativa påskaktiviteter för barn och vuxna

Påsken är en tid för kreativitet, skoj och närvaro – och det handlar om att skapa minnen med dina barn. Här är några av de roliga påskaktiviteter du kan göra under påsklovet:

 

·       Måla påskägg

Ta fram penslarna och låt barnen måla påskägg. De kan använda olika färger, mönster och till och med försöka göra små påskfigurer på äggen. Använd klassiska vårfärger som gult och grönt – och piffa upp med fina pastellfärger. Efteråt kan de dekorera de målade äggen med klistermärken, glitter, paljetter eller markörer.

 

·       Form påskefigurer

Använd vår enkla Silk Clay och Foam Clay för att skapa bedårande påskfigurer som harar, höns och ägg. Det här är ett roligt sätt att låta barnen uttrycka sin fantasi.

 

·       Leta efter påskägg

Arrangera en påskäggsjakt i trädgården eller inomhus. Spara små chokladägg eller färgglada påskägg och låt barnen utforska. Det skapar spänning och ger dem en härlig påskupplevelse.

 

·       Gör hemgjorda påskpynt

Prova att göra ditt eget påskpynt. Du kan klippa ut dina egna påskmotiv i kartong som du sedan dekorerar med olika material som paljetter, glitter och pärlor.

 

·       Klipp ut bokstäver

Brev är en gammal påsktradition som är trevlig att göra med barn. Gör små pappersbokstäver, dekorera dem och skriv en gåta eller ett roligt meddelande. Låt barnen ge dem till familj och vänner och se om mottagarna kan gissa vem som skickat brevet. De som inte gissar rätt är naturligtvis skyldiga ett påskägg.

 

Vad kan man göra av kreativt påskpynt?

Om du gillar att göra ditt eget påskpynt kan du kolla in våra spännande gör-det-själv-kit. Dessa kit innehåller allt du behöver – från material till enkla instruktioner så att du enkelt kan göra påskkycklingar, påskharar, påskägg. Oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen har vi gott om kit för dig som älskar kreativa påskaktiviteter. Låt oss ta en titt på några av våra populära påskkit:

 

DIY Kit Modeling Påsk Figurer

Skapa söta påskfigurer med detta kit! Modellering är en aktivitet som många barn älskar – och som är lätt för dem att arbeta med. De kan till exempel forma söta påskharar, gula påskkycklingar eller andra roliga fantasifigurer.

 

Mini DIY Kit Virkade påskägg

Känner du för att virka under påskdagarna? Med detta kit får du allt du behöver för att virka dina egna små påskägg. Gör dem i fina påskfärger och häng upp färska vårgrenar från trädgården.

 

DIY Kit Blommor av käppapper

Gör ditt hem vårredo med vackra blommor i kräppapper. Detta kit innehåller allt nödvändigt material för att skapa färgglada blommor för att dekorera bordet för påsklunchen.

 

Mini DIY Kit Påskägg av pompons

Gör söta små påskägg av pomponger som blir supermjuka och färgglada Häng dem på grenar eller använd dem som en del av dina påskdekorationer.

 

Mini DIY Kit Påskkycklingar av pompons

Små pompongungar är superroliga att göra – och resultatet är supersött. Gör dem tillsammans med dina barn och häng upp dem i barnrummet efteråt.

 

Mini DIY Kit Marmorerade påskägg i silkeslera

Skapa marmorerade påskägg med Silk Clay – ett perfekt projekt för barn under påsklovet. Detta kit innehåller allt nödvändigt material, och de färdiga påskäggen är perfekta som påskdekorationer för barn.

 

Vi har många andra påskpaket än de vi har nämnt här. Om du vill se dem alla, har samlat dem här.

 

 

Den lilla dörren med stor magi

Precis som nissedörren är påskharens dörr en söt påskaktivitet för barnen. Med vårt DIY Kit Påskharens Dörr kan påskharen enkelt flytta in hos dig under påsklovet. Kitet innehåller allt du behöver för att bygga och dekorera din egen lilla dörr.

Så här använder du påskharens dörr:

 

  1. Hitta den perfekta platsen: Välj en speciell plats för påskharens dörr. Det kan vara i barnrummet, i vardagsrummet – eller en speciell plats i hemmet där familjen ofta samlas.

 

  1. Dekorera runt dörren: Skapa en liten påskträdgård eller ett minilandskap runt dörren. Använd konstgjorda blommor, små stenar och andra dekorativa element för att skapa ett mysigt hem för påskharen.

 

  1. Förvänta dig överraskningar: Påskharen älskar att sprida glädje – så barnen kan förvänta sig små överraskningar under påskdagarna. Man vet aldrig vad påskharen kan ha lämnat efter sig vid dörren. Det kan vara miniägg, små lappar eller till och med harspår.

 

  1. Följ påskharens äventyr: Inkludera barnen i påskleken genom att göra saker till påskharen tillsammans. Du kan skriva brev till påskharen eller lämna små presenter som du tror att han kommer att gilla – till exempel morötter, hemlagade påskägg, chokladägg eller en påsklilja från trädgården.

 

  1. Skapa små påskberättelser: Påskharens dörr erbjuder också möjlighet att använda din fantasi. Som föräldrar kan ni skriva små påsksagor ur påskharen, som ni läser högt för barnen under påsklovet.

 

Vem är påskharen?

Påskharen är som en festlig gäst som kommer hem till dig på påsken. I flera länder är det en etablerad tradition – och den förekommer också ofta i flera påskberättelser. Påskharen är känd för att gömma små överraskningar som färgade ägg eller sötsaker runt omkring. Precis som jultomten är påskharen ofta osynlig – vilket är anledningen till att inte många barn ser den när den gör påsken rolig.

 

Varför ger du påskägg?

För länge sedan, när våren började, trodde folk att ägg symboliserade nytt liv och fertilitet. Förr i tiden var man tvungen att undvika att äta ägg under fastan, en tid då man inte åt vissa livsmedel före påsk. Så när påsken kom hade de en massa ägg som de ville äta.

För att göra det roligare bestämde sig folk för att dekorera äggen. De målade dem i vackra färger och gjorde fina mönster. Det var inte bara för att göra äggen vackrare, utan också för att symbolisera det nya livet och vårens glädje.

Med tiden började man förvara dekorerade ägg i trädgårdar. Barnen älskade att leta efter dem, och det utvecklades till den roliga aktivitet vi kallar påskäggsjakt.

Idag är påskägg en viktig del av påskfirandet överallt. Vissa gör fortfarande vackra, handmålade ägg, medan andra föredrar ett läckert chokladägg. Hitta massor av inspiration till ditt kreativa påskägg här.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu