Barnens färgglada jul

Barn älskar färger och jul. Låt barnen släppa loss fantasin, blanda färger och material och skapa massor av färgglada och festliga juldekorationer som sprider julstämning i advent. På den här sidan hittar du massor av tips på olika hemgjorda och personliga juldekorationer för barn – barnen kan till exempel ge traditionella julmotiv en färgglad twist och dekorera dem med piprensare, pärlor och glitter. En kreativ advent är också synonymt med större gemenskap och mer tid med familjen – samlas runt bordet och gör magiska hemgjorda juldekorationer tillsammans, njut av en härlig paus från det hektiska julshoppandet och skapa minnen som varar livet ut. Juldekorationer som barnen har gjort sprider alltid glädje varje gång de plockas fram. Så utöka din kollektion med juldekorationer så att både unga och gamla kan fröjdas – nedan hittar du alla våra enkla DIY-kit för juldekorationer för barn. Våra många färgglada julkit kan mixas och matchas efter tycke och smak.

Top collage

Creativity in a Box

Skapa magiska minnen med julgranskulor

Se mer >

Creativity in a Box till barn

Se mer >

Massor av kreativa tips för jul

Se vårt stora juluniversum

Vill du se många fler produkter för en kreativ jul? Hitta fler tips och produkter i vårt stora juluniversum.

Se mer >

Se vårt stora juluniversum

Vill du se många fler produkter för en kreativ jul? Hitta fler tips och produkter i vårt stora juluniversum.

Se mer >

 

>

{{ totalCount }} produkter

{{ $t("Du\u0020har\u0020sett\u0020\u00251\u0020av\u0020\u00252\u0020produkter").replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Sätt färg på julen

Välkommen till vår magiska julevärld för barn, där fantasin, färgerna och kreativiteten får fritt spelrum! Vi tror att kreativa julaktiviteter kan vara ett fantastiskt sätt att tillbringa värdefull familjetid på. Därför har vi utvecklat flera DIY kit som passar perfekt för decembermys. Våra kit inspirerar barnen att släppa loss fantasin, blanda färger och material och skapa massor av färgglad juldekoration. Se hela utbudet på denna sida och hitta dina favoriter för barnen. Prova till exempel våra änglar i papper, julhjärtan i pärlor, julstjärnor med paljetter och mycket mer, och gör dig redo för en färgstark juldekoration.

 

Fantasifull juldekoration för barn

Julen är framför allt familjens tid - och för barnfamiljen är det den tiden på året då mys står i centrum och där man kan vara kreativ tillsammans, oavsett ålder. Många barn älskar att göra julklipp som girlanger, stjärnor och änglar i papper, och om det finns extra tid i december kanske det även finns plats för hemmagjorda julfigurer, som barnen skapar fritt ur fantasin. När fantasin får fritt spelrum blir juldekorationen också mycket roligare. De skapar unika kombinationer av färger och material. Istället för traditionella julfärger som rött, grönt och guld är juldekorationen i glada färgstarka nyanser som rosa, blått och lila.

När barn får göra sin egen juldekoration har det därför också flera fördelar:

  • Kreativ utfoldelse: Att skapa juldekoration utifrån fantasin ger barn möjlighet att utveckla sina kreativa förmågor. De kan experimentera med färger, former och material, vilket stimulerar deras kreativitet.
  • Självförtroende och stolthet: När barn får skapa sin egen juldekoration stärker det deras självförtroende. Att se resultatet av sina egna ansträngningar och vara stolta över det de har skapat kan ha en positiv inverkan på deras självuppfattning.
  • Personlig koppling till julen: Genom att skapa personlig juldekoration kopplar barnen mer till julen. De skapar minnen och traditioner som kan vara för livet.
  • Utveckling av finmotorik: Att arbeta med små detaljer, som ofta krävs när man skapar juldekoration, hjälper till att utveckla barns finmotoriska färdigheter.

 

Söta juleminnen i familjen

Saknar du enkla aktiviteter för dina barn i december? Då är våra DIY kit den perfekta lösningen. Varje kit innehåller spännande material och en lättförståelig steg-för-steg-guide, så att du och barnen kan skapa färgglad juldekoration tillsammans. Ni slipper köpa materialen separat och kan därför bara njuta av processen. När ni är klara med både julhjärtan, julstjärnor och kända julmotiv i galna, nya uttryck - kan ni hänga upp allt på julgranen. Dekorationen kan användas i många år framöver, och om ni vill kan ni blanda det med både nytt och gammalt för att skapa ett helt unikt uttryck. Häng upp dekorationen tillsammans och gör det till en liten jultradition som barnen ser fram emot. Barn tycker mycket om traditioner och älskar att hitta samma små figurer år efter år.

 

Lev ut med materialen

När du skapar juldekoration kan du använda en mängd olika material. Många föredrar förmodligen papper och kartong, men när det handlar om barnens juldekoration finns det också andra material som ni kan använda. Prova till exempel med glitter, paljetter, pärlor eller chenille. Det är sådana material som gör juldekorationen extra festlig - och det finns flera skäl till det. Glitter och paljetter får juldekorationen att se ännu festligare ut. Du kan strö dem eller limma fast dem för att få en skinande och glittrande effekt. Barn gillar att leka med glitter eftersom det känns roligt och annorlunda. Det gör också ytor vackra och ljusa när ljuset träffar dem. Pärlor är utmärkta för att få fram barns kreativa sida. De kan skapa färgglada mönster och figurer genom att sätta pärlorna på en platta och sedan stryka dem så att de smälter samman. När barn sätter pärlor en efter en stärker det deras finmotorik i händerna men också deras koncentration. Chenille - också kallade piprensare - är både mjuka och böjliga, så barn kan enkelt göra dem om till jultomtar, renar eller julgranar. Prova till exempel vårt DIY Kit, där barn kan skapa sina egna julfigurer i chenille.

 

Dekorera inför julen med färg

Barnens hemgjorda juldekoration kan hänga många ställen i hemmet för att sprida julstämning. Om ni vill kan ni gott använda dem som julgranspynt. De små verken ger färg åt julgranen och gör den extra personlig - men ni kan också hänga dekorationen på andra ställen i hemmet. Här är några idéer:

  • Julgranen: Detta är det mest traditionella stället att hänga juldekoration. Låt barnen placera sin dekoration på granen - det ger ett mer personligt uttryck och barn älskar vanligtvis att vara med och dekorera.
  • Fönstren: Häng juldekorationen på fönstren med hjälp av snören, klistermärken eller sugkoppar. Om det är små julfigurer som kan stå för sig själva kan ni också placera dem på fönsterbrädan.
  • Dörrar: Dekorera dörrarna med juldekoration, antingen inomhus eller utomhus. Det skapar en festlig välkomst för alla som kommer in i ert hem.
  • Väggar: Använd snören eller dekorativa band för att hänga juldekoration på väggarna i olika rum. Detta kan skapa en festlig stämning överallt i huset. Om ni har en gemensam anslagstavla är detta också en bra plats för barnens verk. Häng dem upp med tecknestift och se hur fint det blir.
  • Barnens rum: Om barnen har skapat särskild dekoration kan det vara trevligt att låta dem hänga upp den på sina egna rum. Detta ger dem en känsla av stolthet och glädje.
  • ljusslingor: Integrera barnens juldekoration i ljusslingor för att skapa vacker och unik jullysning. Det passar perfekt på de mörka decemberkvällarna när extra mysighet behövs.

 

Låt det bli en rolig upplevelse för barnen att dekorera och placera sina hemgjorda juldekorationer runt om i hemmet.

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som gäst
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu