FRAKTFRITT: Använd koden 987216 och få fraktfritt när du handlar för mer än 199 kr.

Startset för karameller med jordgubbssmak och gräddsmak

SKU
v11240

Startset för karameller med jordgubbssmak och gräddsmak

SKU
v11240

[b]Mängd:[/b] Ca. 500 g. [b]Tillagningstid:[/b] ca. 30-45 minuter [b]Hållbarhet:[/b] 1 månad i lufttätt emballage

Creative idea
Hur man gör det
Guide step %d
Ingredienser:
[b]Grundmassa:[/b] 1 dl. vatten 450 g socker 125 g druvsocker [b]Jordgubbskarameller:[/b] 2 tsk. citronsyra 1,5 ml röd karamellfärg 2 ml jordgubbsarom [b]Gräddkarameller:[/b] 1,5 ml brun karamellfärg 4 ml gräddkaramellarom
2
[b]Redskap:[/b] 1 liten gryta med lock (inte aluminium) 1 våg 1 decilitermått 1 termometer (200 grader) 1 handduk 1 bakplåt (ev. 2 vid flera portioner) 1 teflonväv 1 pensel 2 plastskrapor 1 spruta 1 sax per person [b]Emballage[/b] Plastpåsar eller annat lufttät emballage
Så här gör du:
1. Vik handduken och lägg den på bordet. Sätt bakplåten på handduken. Smörja in teflonväven med ganska lite olja på båda sidor och lägg det på bakplåten. Smörja även plastskraporna och saxen med lite olja. 2. Häll i vatten, socker och druvsocker i en kastrull med lock, sätt plattan på full värme. 3. När allt sockret smält, tas locket av och en termometer sätts i kastrullen. 4. Koka upp till 1632 grader och häll ut massan på teflonväven. 5. Vänta en halv minut. Tillsätt färg och ev. citronsyra. Arbeta med plastskraporna från sida till sida, så färgen fördelas runt på teflonväven. 6. När massan är lite fastare, tillsätts smakämnena. Arbeta vidare tills massan går att arbetas med händerna. 7. Samla ihop massan i en klump och dra ut korta strimlor, klipp till karameller eller forma till klubbor. Låt inte karamellerna nudda varandra, då klibbar de ihop. 8. Lägg karamellerna i en lufttät burk, när de har kallnat. [b]Hjälpguide:[/b] Om karamellmassan kristalliseras: - Underlaget kan vara för varmt. Byt bakplåt eller flytt till ett nytt ställe på bordet. Karamellerna klippar ihop: 1. Det kan vara för mycket olja på teflonväven och redskapen. 2. Luftfuktigheten i lokalen kan vara för hög.
© Creativ Company