Smyckeskola. Verktyg till smycketillverkning

Smyckeskola. Verktyg till smycketillverkning

Inspiration: 12275

Från: 55,00 kr

Till: 1 571,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 55,00 kr

Till: 1 571,00 kr

När man ska tillverka smycken finns det några speciella verktyg, som gör arbetet enklare och resultatet bättre. Vi visar här de mest användbara.

Visa alla
...
Den här idén kommer från:
Smycketillverkning
Så här gör man
Guide step 1
nr. 13010
Avbitartång En bra avbitartång kan man inte vara förutan. Der finns många olika på marknaden, både som cutter och sidavbitare. Oftast har man mer användning av en sidavbitare. Den kan klippa tätt inpå föremålet, ett måste när det gäller kedjor, stavar, metalltråd och smyckewire
Guide step 2
nr. 13016
Rundtång Den långa, runda spetsen används till att böja tråd och pärlstavar. Öglor, som görs med rundtång får storlek efter var på spetsen man arbetar. Vill man gärna göra flera i samma storlek, kan man markera på tången med en tuschpenna.
Guide step 3
nr. 13022
Universaltång Använd till att hålla med och till att öppna och stänga O-ringar. Med den tunna spetsen kommer man åt där det inte finns så mycket plats. Den kan även användas till att forma stavar och tråd med. Gapet är platt invändigt men rund utvändigt.
Guide step 4
nr. 13014
Plattång Kan användas till att hålla, öppna och stänga O-ringar med. Gapet är platt.
Guide step 5
nr. 13020
Böjd spetstång Den långa böjda spetsen ger möjligheten att komma åt där det annars kan vara lite svårt. Kan vara till hjälp när man vill hålla, öppna och stänga O-ringar med. Gapet är platt men utvändigt är tången rund och kan därför användas till att forma stavar och tråd med.
Guide step 6
nr. 13042
Special wiretång Kan göra avslutningar med wireklämmor mindre, än om man använder en plattång. Kan även användas till att lägga den avklippta bit tätt inpå, när man virar tråd eller stavar.
Guide step 7
nr 13004
Plattång med nylongap Tången är perfekt när man ska klämma utan att rispa dem, arbetar man i mjuka eller blanka föremål är denna tång ett måste. Lämpar sig även till att släta ut metalltråd som har böjt sig. Kläm hårt om tråden och dra den igenom.
Guide step 8
nr 13012
Pärlborrmaskin Specialmaskin för att rensa och justera pärlhålen med. Håll pärlan och spetsen av borren ner i lite vatten och slipa bort ojämnheter från pärlhålet. De två medföljande borrar är koniska. De 2 AA batterier som krävs, medföljer ej.
Guide step 9
nr 61620 & 61026
Smyckenål Smyckenålen är tillverkad av 2 st. wirar som har ett specialdesignat öga, som "trycks ihop" när nålen träs igenom en pärla. Nålen är lång, man kan därför trä på flera pärlor på samma gång. Finns i flera trådtjocklekar och längder.
Guide step 10
nr. 61619
Pärlskål Praktisk liten skål till de pärlor man arbetar med. Den trekantiga formen gör det enkelt att hälla tillbaka resten i påsen eller behållaren.
Guide step 11
nr. 61614
Pärlbord En praktisk möjlighet att kunna designa halsbandet innan det träs på wiren. De tre spåren på bordet används till att lägga i pärlor för att kunna se vilken ordning man vill trä på pärlorna . När mönstret är klart, träs pärlorna på wiren.
Guide step 12
nr. 61610
Pärlmatta Med en pärlmatta som underlag undgår man, att pärlorna rullar iväg. Perfekt att fästa pärlnålen i när den inte används. Praktisk som underlag, som också beskyddar bordet.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms