Medusa och tentakelmonster av papp, Silk Clay och piprensare.

Medusa och tentakelmonster av papp, Silk Clay och piprensare.

Inspiration: 15265

Från: 22,00 kr

Till: 4 079,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 22,00 kr

Till: 4 079,00 kr

Gör din egen läskiga Medusa eller ett tentakelmonster inspirerad av Cthulhu. Medusan och tentakelmonstret är gjorda av en papier-machémask och ett kranium av papp och Silk Clay och som därefter målas. Piprensare har använts till ormhår och tentakler.
Guide step 1
Step 1.
Tentakelmonster: Trä 6-8 piprensare genom maskens mun. Vik piprensarens ände runt en plastpärla på baksidan av masken, så pärlan fungerar som en "stoppärla".
Guide step 2
Step 2.
Dra ut piprensarna på maskens framsida och klipp till önskad längd. Göm resterna till senare.
Guide step 3
Step 3.
Klä masken med Silk Clay. Använd piprensarna (inkl. resterna) till att fylla ögonbryn, högre panna och extra tentakler från näsan.
Guide step 4
Step 4.
Pressa 2 klumpar Silk Clay genom maskens ögonhål, så ögonen blir utstående på framsidan.
Guide step 5
Step 5.
Tentakler: Klä piprensarna med Silk Clay och vik dessa i önskad form. För att undvika att de klibbar ihop, kan du t.ex. klippa plastfickor eller likn. och lägga mellan tentaklarna, medans de torkar.
Guide step 6
Step 6.
Patinering: Använd metallicfärg (t.ex. Plus Color guld eller A-color metallic). Använd lätta, cirklande och duttande rörelser, så vissa djupare delar förblir omålade, vilket ger en spännande effekt. Låt det torka och lacka ev. till sist.
Guide step 7
Step 7.
Medusa: Tekniken på det lilla kraniet är i stort sett densamma som på tentakelmonstret. Ormhåret görs dock av 7 st. avklippta piprensare som sätts fast med en klick Silk Clay på kraniet.
Guide step 8
Step 8.
Ögon och ormhår: Ögonhålen fylls ut med en klick Silk Clay på samma sätt som tentaklarna och allt målas/patineras med t.ex. metallicfärg, när det torkat. Lacka ev.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms