9+

Pixel Art med rörpärlor

Pixel Art med rörpärlor

Inspiration: 15146
0,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: Tillfälligt slut

0,00 kr
Detta kreativa projekt stärker barnens självkännedom, när de arbetar med pixel art och gör självporträtt med rörpärlor på pärlplattor efter en förlaga som tidigare har ritats på rutigt papper och färglagt med tusch och färgblyerts.
Guide step 1
Step 1.
Låt barnen göra självporträtt på ett rutigt papper med inspiration från Pixel Art trenden. Antal fält/pixlar ska passa till antal piggar på den pärlplatta som ska användas senare.
Guide step 2
Step 2.
Tips: Häll rörpärlor i burkar, så barnen enkelt kan hämta de färger de behöver, under arbetets gång.
Guide step 3
Step 3.
Rörpärlor sätts på pärlplatta efter mönstret. Låt barnen veta, att det är okej att "freestyla" lite och inte helt följa mönstret. Berätta även att baksidan är snyggast, när pärlorna smält lite med hjälp av ett strykjärn. Det är därför viktigt att bokstäver och ord spegelvänds om inte den ostrukna sidan ska vara upp. Detta är också något man lär sig av.
Guide step 4
Step 4.
Låt barnen själva stryka deras pärlplattor.(beroende på åldern och under uppsikt med goda råd, kolla temperaturen osv.) Kom ihåg att lägga bakplåtspapper mellan pärlor och strykjärn.
Guide step 5
Personlig kunskap
Självkännedom. Tillägnar sig barn genom aktiviteter, där de ska använda självinsikt och förmåga för att handla och fatta egna beslut i överenstämmelse med omgivningen.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms