Kreativa projekt om de globala målen

Skäm bort insekterna

Insektshotell

Låt insekterna flytta in på hotell! Naturen har ett stort behov av insekter och antalet dalar kraftigt i Europa. Genom att sätta upp bra 'bostäder' med möjlighet att lägga ägg som blir larver hjälper du till med både pollineringen och födan för många fågelarter. Placera insektshotell utomhus som de är eller låt barnen måla dem med Plus Color hobbyfärg (se sid. 5). Lägg gärna på ett lager väderbeständig lack. Nu är det bara att ha koll på om några gäster flyttar in på hotellet.

Visste du detta?

Insekter har favoritfärger: Gula och vita blommor besöks speciellt av bin, skalbaggar, getingar och flugor.Rosa blommor besöks av fjärilar, medans bin är extra glada i blå blommor. Låt barnen färglägga blommorna, trollsländor och fjärilar, medan ni samtalar om hur viktigt det är med t.ex. pollinering.

Kryp och insekter med Foam Clay

Titta i böcker och på nätet, hur insekter ser ut. Vad lever de av och vad hotar dem? Med detta klasset kan barnen göra egna insekter genom att klä frigolitföremål med Foam Clay och tillföra ben och känselspröt m.m. av piprensare. Här finns allt som behövs till projektet och lite till. 

© Creativ Company