Weekend Sale: Njut av helgen med 25% rabatt på vårt stora sortiment av bomullsgarn. Hitta din rabattkod här
Kreativa projekt om de globala målen

Fred bland människor

Grunden för en bättre värld av fred, rättvisa och inkluderande börjar utan tvekan med barnen.

På den här sidan hittar du därför projekt, där barn på olika kreativa sätt gör porträtt av barn från hela världen. Under tiden kan du prata om vikten av mångfald samt respekt och inkludering för andra människor och kulturer - oavsett olikheter. Här är det också perfekt att samtala om skolan eller vrksamhetens  mobbningspolitik och därmed lära barnen grundläggande sociala färdigheter.

Världens barn

Låt barnen göra pappadockor i olika hudfärger. Under tiden kan ni prata om att även om vi ser annorlunda ut och kanske lever annorlunda, har vi många saker gemensamt. | En enkel aktivitet som snabbt kan startas upp med hjälp av ett materialset som innehåller att du behöver - inklusive kritor i olika hudtoner som barnen kan behöva.

Lek och sport - ett världsspråk för vänskap

Att spela och utöva sport med barn från andra länder tränar barn i sociala färdigheter, vilket är en viktig del av FN: s globala mål nr.16. Barn från 8 år kan enkelt modellera dessa figurer där olika färger av Silk Clay blandas till olika hudfärger och modelleras runt platta, runda frigolitföremål och piprensare. Prata under tiden om att även om vi har olika hudfärger, religoner och bor i olika länder, kan vi mycket väl ha samma intressen och respekt för varandra, t.ex. när vi spelar fotboll, dansar och leker tillsammans.

Prata om mångfalden

Prata om begreppet mångfald med barnen, och låt dem göra barnfigurer av frigolit klädda med gipsgaze. Figurerna målas med akrylfärg där barnen kan öva sig i att blanda till olika hudfärger. Ett perfekt bildkonstprojekt som är roligt och enkelt att göra  för barn från 8 år och uppåt.

© Creativ Company