Yrkeserfarenhet

Barn testare Funny Friends 8-åringar

Barn testare "Funny Friends" klasset 8-åringar

Lone Brødbæk, lärare i årskurs 2

'Setet är perfekt till att göra figurer av. Fjädrarna är mycket populära bland barnen eftersom de får figurerna att röra på sig. Det var positivt att barnen nästan inte behövde min hjälp alls. Dessutom fick de i uppgift att skriva en historia om sin figur. En rolig upplevelse där fantasi förenas med kunskap'.

 

Nedanför kan du läsa några av barnens fantasifulla historier, som Lone senare bad dem skriva till sina figurer från Funny Friends. 

Vi hyllar den fria fantasin hos 8-åringar och testar klassetet med blandat material, Funny Friends.

Barn är spontana och har en kanonförmåga till att använda sin fantasi. Vi vuxna är oftast lite hämmade och det begränsar vår lust att experimentera. 

Hos Creativ Company vill vi gärna hylla barnens fria lek med vårt material. Därför har vi tagit fram en klassrumsuppsättning med bl.a. Silk Clay, pärlor, bjällror, piprensare och alutråd. Bara att kombinera och sätta ihop efter egen fantasi. 

Här ser du, hur mycket barn i olika åldersgrupper har fått ut av innehållet, när de själva får bestämma. 

Gamla vänner
Dagen efter ångrade Boby sina ord och skrev brev till sina vänner om att de skulle komma nästa dag. Vännerna förstod ingenting, men de kom och när de mötte prinsen, blev de vänner igen. De var aldrig mer ovänner.

Alice, 8 år

Den lilla grodan
Det var en gång en liten groda, som skulle fylla 7 år nästa dag. Det blev kväll och den lilla grodan kröp i säng. Han måste vara redo för sin födelsedag. Nu sov den lilla grodan. Han drömde om presenter och vem som skulle komma på hans födelsedag. Men när det blev morgon fick den lilla grodan varken presenter eller sång. Han blev ledsen och kände att det inte var någon i hela världen som ville fira honom.  Men när den lilla grodan blev 19 år fick han en flickvän. Flickvännen tyckte mycket om den lilla grodan som nu hade blivit stor. Efter att de gift sig, gick det några dagar och hans fru blev gravid. De fick en liten lejongrupp, som blev så klok, att den blev världsmästare. Sen levde de n lilla familjen lycklig till tidens ände.

Karl-Emil, 8 år

En igelkott som är orange
Det var en gång en igelkott, som bodde på ett slott. Han var kung och bodde med en drottning. En dag kom det en Clown som frågade om han fick bo hos dem? Det fick han gärna så han fick ett rum. En annan dag bankade det på dörren igen. Det var det en underlig man som sade att han hade ingenstans att bo och att han var ledsen över det. Kungen och drottningen, frågade om han ville bo hos dem? Det ville han gärna och de ordnade med ett rum till honom. Så levde de lyckliga till tidens ände.

Laura, 8 år

© Creativ Company