Kreativ inlärning

8. Spraklig kunskap

Tillägnar sig barn genom aktiviteter, där de ska använda sina färdigheter för att ge uttryck för sina tankar, använda språket och få insikt om att de kan lära sig nya ord och språk. Detta sker när de lär sig om nya material och verktyg som enbart används på ett visst sätt, och när de experimenterar med många olika sorters material och sedan ska återberätta vad de har gjort och hur de har gått till väga.


19 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
  1. Inspiration: v11576 Bokstavsmobil

    Bokstäver klipps efter schablon i Colorbar mönstrad 2-sidig kartong.

  2. Inspiration: v13898 Mobil av runda kartongskivor med vattenfärg, tryck och teckningar

    Mobilen är gjord av kartongskivor, som målas med vattenfärger. Efter torkning är skivorna dekorerade med tusch och avtryck, gjorda med ett stämpelset. Till slut är skivorna ihopsatta med hjälp av medföljande metallhängen.

  3. Inspiration: v15261 Dockteater i skolådor
    Detta kreativa projekt stärker både barns bild-, ord och personkunskap. Genom att göra en dockteater i en skolåda, där barnen själva ska vara huvudperson, stärks barnens personliga kunskap genom huvudrollen. Därutöver stärks bildkunskapen, när barnen skapar teaterscener i en skolåda, där de arbetar med framför/bakom, över/under, inne/ute osv. När barnen sätter ord på teaterfigurens karaktärer, både medans de skapar och uppträder med dem, stärks även ordkunskapen.

19 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
© Creativ Company