Kreativ inlärning

7. Kunskap om naturen

Tillägnar sig barn genom aktiviteter, där de ska använda sina färdigheter för att känna, upptäcka, reproducera, kopiera och förstå naturen. På så vis lär de sig om naturens krafter och hur dessa påverkar människans livsvillkor. Detta sker när de med lim skapar kollage av saker och ting som de hittat i naturen, och när de formar, färgar, pressar och dekorerar naturföremål och genom teckningar visar naturens mångfald.


15 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
  1. Inspiration: v14174 Djur av frigolit och gips, målade och dekorerade
    Detta kreativa projekt stärker barnens naturkunskap genom att låta barnen samtala om skillnaden mellan vilda- och tama djur. Under tiden kan barnen göra djur av frigolitföremål klädda med gipsgaze. När barnen arbetar med gipsgaze stärks deras naturkunskap ytterligare, när det ser vilken påverkan vattnet har på gipsgazen.
  2. Inspiration: v12877 Robot av liggunderlag och mossgummi med glitter
    Detta kreativa projekt projekt stärker barns intuitiva- och naturkunskap, genom att barnen får lov att använda sin fantasi samt experimentera med och ana nya materialers möjligheter. Med de pålimmade magneterna på de olika delarna får barnen möjlighet att sätta ihop figurerna på nya sätt, på det magnetiska underlaget. De får samtidigt lära sig om magnetism (naturkunskap).

15 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
© Creativ Company