Kreativ inlärning

10. Logisk-matematisk kunskap

Tillägnar sig barn genom aktiviteter, där de ska använda sina färdigheter för att använda matematik i praktiken (men också vid lek med sifferteori, ekvationer och geometri.) Det sker när de använder material som ska räknas, vägas eller mätas i förhållande till höjd, längd, vikt, massa, volym och omkrets.

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
  1. Inspiration: v15266 Världens flaggor av rörpärlor
    Detta kreativa geografiprojekt stärker barns matematisk och sociala kunskap. Barnen söker först på nätet efter all världens flaggor som de i pixelutgåva för över till pärlplattor med rörpärlor. Alla flaggorna samlas till sist i en gemensam utställning. När barn arbetar kreativt med rörpärlor och skapar mönster, när de räknar och beräknar, stärks deras matematiska intelligens. Dessutom stärks barnens sociala kunskaper när de samarbetar och individuellt bidrar med delar till ett gemensamt projekt.
  2. Inspiration: v13881 Mobilring med långa berlocker av pärlor och laminerade teckningar

    Mobilen med fyra snören består av en metallring, där långa strängar av elastisk smycketråd med rörpärlor och figurpärlor knyts fast. Nederst i varje sträng är en laminerad kartongskiva med teckninga på båda sidor monterad.

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
© Creativ Company