Gör en lampskärm av läderpapper och rörflätat

Gör en lampskärm av läderpapper och rörflätat

Inspiration: 15609

Från: 33,00 kr

Till: 2 515,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 33,00 kr

Till: 2 515,00 kr

Gör en egen lampskärm av läderpapper med detaljer av rörflätat.
Så här gör man
Video
Guide step 1
Step 1.
Lägg lampskärmen på läderpappret och rita med blyerts upptill och nertill medans lampskärmen rullas lite åt gången. Lägg till 2 cm i både topp och botten, så läderpappret sticker ut lite från lampskärmen. Tänk också på att pappret ska kunna nå hela vägen runt om lampskärmen, plus att det ska vara ett par extra centimeter till avslutningen. Läderpappret kan ev. strykas på medelvärme för att släta ut det.
Guide step 2
Step 2.
Klipp ut läderpappret och sätt det runt lampskärmen med klädnypor för att hålla på plats. Limma ihop läderpappret där det överlappar. Håll ihop med klädnypor, tills limmet är torrt.
Guide step 3
Step 3.
Klipp 2 stycken rörflätat av 30 x 38 cm och 12 x 25 cm. Limma ihop ändarna, så det bildas två rör med en höjd på 30 och 12 cm. Håll ihop rören med ett par klädnypor och ett snöre tills limmet är torrt.
Guide step 4
Step 4.
Dra loss några strängar rotting från båda rören, så hålen i rörflätningen är öppna och kan grupa runt lampskärmen. Gör endast detta i ena änden.
Guide step 5
Step 5.
Sätt det lilla röret upptill och det stora nertill. Sätt ev. fast rörflätningen genom att knyta en liten bit snöre genom ett par hål och lampskärmen
Guide step 6
Step 6.
Avsluta rören med en kant av läderpapper som limmas på med hobbylim. Använd klädnypor för att hålla kanten på plats, tills limmet är torrt.
Guide step 7
Step 7.
Tänk på att inte använda en glödlampa som blir för varm när lampan ska användas.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms