Minitroféer

#v16392

Den här idén ökar barns kunskap om nummer 12 av FN:s Globala Mål, det som syftar till att säkerställa en ansvarsfull konsumtion och produktion. För att spara på jordens resurser är en av de viktigaste sakerna vi kan göra att återanvända och återvinna saker istället för att producera nya.

Med fantasi, äggkartonger och diverse kreativa material kan barnen skapa de finaste små troféer. Vad är det för ett djur som tittar fram? Få en pratstund om jakt och jakttroféer och hitta inspiration på nätet eller kanske Pinterest.
Målgrupp: låg- och mellanstadiet

Välj produkter för idén

{{ optionsGroup.label }}

+ Show All ({{ option.items.length - 3 }})
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalbelopp
{{ getFormattedBundlePrice() }}
1. Rita en trofésköldsmall genom att vika e bit papper och klippa en symmetrisk form.
2. Rita över troféskölden på papplådepapp.
3. Klipp ut ett litet djuransikte av en äggkartong. De olika typerna av äggkartonger ger möjlighet till olika slags djur, alltefter om de är trubbiga, spetsiga, smala eller brede. Fundera på om djuret ska ha öron eller om äggkartongen bara ska vara näbben till t.ex. en fågel med ett litet huvud gjort i papplådepapp.
4. Måla huvudet och bottenplattan i var sin färg med Lyxakrylfärg och låt det torka.
5. "Dekorera plattan med poscapenna, 3D liner, piprensare/chenille, glitter eller liknande."
6. Ge ansiktet liv med pärlögon, ögon i mossgummi, rullögon, pärlnos, mossgummitänder, krona av grenar, prickar och detaljer med poscapenna, morrhår av bonzaitråd, manke av kardad ull, garnhår, fjädrar, kungakrona i mossgummi m.m. Bara fantasin sätter gränser!
7. Låt också eleverna skriva en kort, fint utformad text om varje trofé: Ras/namn, boplats, levnadssätt osv. Texterna kan hängas upp tillsammans med troféerna när de ställs ut på skolan.

Mer information

Den här idén ökar barns kunskap om nummer 12 av FN:s Globala Mål, det som syftar till att säkerställa en ansvarsfull konsumtion och produktion. För att spara på jordens resurser är en av de viktigaste sakerna vi kan göra att återanvända och återvinna saker istället för att producera nya.<br><br> Med fantasi, äggkartonger och diverse kreativa material kan barnen skapa de finaste små troféer. Vad är det för ett djur som tittar fram? Få en pratstund om jakt och jakttroféer och hitta inspiration på nätet eller kanske Pinterest. <br>Målgrupp: låg- och mellanstadiet

Mer information
Art.nr.v16392

Beskrivning

Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
© Creativ Company