Ljusstake av gipsmuffins

Ljusstake av gipsmuffins

Inspiration: 14496

Från: 15,00 kr

Till: 6 114,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 15,00 kr

Till: 6 114,00 kr

Ljusstakarna är gjutna av vitt gips med en metallinsats till ljus i en muffinsform av papper. Efter torkning är varje ljusstake målad som ett lager glasyr överst med Plus Color hobbyfärg i pastellfärg.
Guide step 1
Step 1.
Av en papptallrik görs en form för att stabilisera de tunna pappersformarna, som ska användas till gjutningen. Skriv ut schablonen som finns som en särskild pdf-fil till denna idé.
Guide step 2
Step 2.
Klipp slitsar i tallriken enligt bild. Sätt ihop formen och vik varje slits så den kommer på undersidan av formen.
Guide step 3
Step 3.
Fäst med gem.
Guide step 4
Step 4.
Häll i sand (t.ex. Sandy Clay) i en burk. Ställ i formen och därefter muffinsformarna i 3-4 lager.
Guide step 5
Step 5.
Häll vatten i en burk och häll sakta i gipset tills det bildas en liten topp över vattenytan. Låt det stå och dra i ca 8 min.
Guide step 6
Step 6.
Rör ordentligt tills det syns luftbubblor på ytan. OBS! Gips utvecklar värme under härdning (ju större mängd desto kraftigare). Härdningen sker mycket fort så man bör ha allt material och verktyg nära till hands
Guide step 7
Step 7.
Fördela stöpmassan i formen/formerna. Häll i eller använd en sked.
Guide step 8
Step 8.
Hinken med gjutformarna kan vibreras lite lätt genom att lyfta upp den några gånger, då fördelas gipsmassan och luftbubblor minimeras. (Observera att gipset härdas mycket fort så det måste ske snabbt)
Guide step 9
Step 9.
Placera en metallinsats för ljus i mitten av formen med gipsmassan. Tyng ner metallinsatsen så den inte flyter upp medan gipset härdar. Använd pärlor eller liknande. Låt härda ca. 20 min. (beroende på storlek).
Guide step 10
Step 10.
Ta ur ljusstaken ur formen. Den kan nu användas som den är eller målas på toppen som ett lager glasyr. Använd Plus Color hobbyfärg och låt torka.
Mønsterark
Attached file: Hämta den här

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms