Karameller med smak salt lakrits, startset

#v11236

[b]Mängd:[/b] 1 portion 575 g, Totalt 2,3 kg [b]Tillagningstid:[/b] ca. 30 - 45 min. [b]Hållbarhet:[/b] 1 månad i lufttätt emballage

Välj produkter för idén

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalbelopp
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
Ingredienser:   Här har vi valt att ha kvar de Danska namnen på godisarna. [b]Grundmassa:[/b] 1 dl vatten 450 g socker 125 g druvsocker [b]Dameskrå:[/b] 1 ml svart karamellfärg 3 msk. salmiaksalt 1 ml stjärnanisolja [b]Spejderhagl*[/b] 4 msk. lakritsextrakt 3 msk. salmiaksalt 1 ml stjärnanisolja [b]Kungen av Danmark:[/b] 1,5 ml röd karamellfärg 2 ml stjärnanisolja
2   [b]Redskap:[/b] 1 liten kastrull med lock (inte aluminium) 1 våg 1 decilitermått 1 termometer (200oC) 1 handduk 1 bakplåt (ev. 2 vid flera portioner) 1 teflonväv 1 pensel 2 plastskrapor 1 spruta 1 sax per karamellklippare [b]Emballage:[/b] Plastpåsar eller annat lufttät emballage
Så här gör du:   1. Vik handuken och lägg den på bordet. Sätt bakplåten på handduken. Smörja teflonväven men ganska lite olja på båda sidor och lägg på bakplåten. Smörja även in plastskraporna och saxarna med lite olja. 2. Häll i vatten, socker och druvsocker i kastrullen och sätt den på full värme med lock. 3. När allt socker har smält, tas locket av och termometern sätts i kastrullen. 4. Koka upp till 162 oC och häll ut massan på teflonväven. 5. Vänta ½ min. Tillsätt färg, lakrits eller salmiaksalt. Arbeta med plastskraporna från sida till sida, så färgen fördelas och massan flyttas runt på teflonväven. 6. När massan är lite fastare, tillsätts smakämnena. Fortsätt att arbeta till massan är så avkylt så det går att arbeta med händerna. 7. Samla ihop massan i en klump och dra ut korta strimlor, klipp till karameller eller forma till klubbor. Låt inte karamellerna nudda varandra. 8. Lägg karamellerna i en lufttät behållare när de är avkylda. Till spejderhagl hälls först 1 msk. lakritsextrakt i påsen, därefter karamellerna som skakas så alla ytor täcks. * Det är bara lakritsextrakt till en portion Felsökning: Karamellmassan kristalliserar Underlaget kan vara för varmt. Byt bakplåt eller flytta till ett nytt ställe på bordet. Karamellerna klibbar 1. Det kan vara för mycket olja på teflonväven eller redskapen
Redan registrerat dig? Ladda ner mallen
Utforska även
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu