Handgjord drömfångare av makramé

Art.nr:
v15878

Gör din egen drömfångare genom att knyta olika motiv i flera storlekar med makramé. Här visar vi två varianter som görs med enkla tekniker.

Lägg till i önskelista
Din anpassning
Kreativ idé
Handgjord drömfångare av makramé
Handgjord drömfångare av makramé

I lager

31,00 SEK

Översikt
  Kreativ idé
  Så här gör du
  Guide step %d
  1
  Gör en drömfångare med en tråddesign genom att klippa 13 x 3 m knytsnöre till en 25 cm ring eller 13 x 2 m till en 20 cm ring. Lägg ett snöre dubbelt runt ringens topp och knyt fast den i motsatta sida genom att vira runt ringen och knyt en knut som vi visar på bilden. Knyt därefter runt detta snöret.
  Guide step %d
  2
  Knyt fast snörena i toppen av ringen och för dem bakom de tidigare snörena, innan det knyts en dubbelknut med ett snöre från varje sida. För snörena snett neråt och knyt fast dem i ringen som vi visar på bilden.
  Guide step %d
  3
  Fortsätt med de 12 snörena, så det är 6 snöre på varje sida av mittdelen. Knyt en dubbelknut med snörena som korsar bakom de tidigare snörena och fäst på ringen som vi visar på bilden.
  Guide step %d
  4
  Fäst de sista snörena genom att vira runt ringen en gång och knyt en knut. Räta till knutarna så snörena fördelas jämnt.
  Guide step %d
  5
  För det stora bladet: Klipp 20 x 14 cm knytsnören. Vik dem dubbelt och fäst ihop dem 2 och 2 runt ett av de mittersta snörena som vi visar på bilden. Klip 14 x 10 cm knytsnören till vardera av de små bladen och gör på samma sätt runt de 2 yttersta snörena.
  Guide step %d
  6
  Räffla upp snörena med en kam. Klipp bladen med en sax. Tips: blöt snörena och lägg dem i press för att få en fin form.
  Guide step %d
  7
  Fördela några träpärlor på de långa snöret som hänger ner från drömfångaren.
  Guide step %d
  8
  Klipp så arbetet får en spets i önskad längd. Räffla upp ca. 5 cm med en kam.
  Guide step %d
  9
  Gör en drömfångare med ett klassiskt motiv genom att klippa 1 x 2,5 m knytsnöre till en 15 cm ring. Dela upp ringen i 8 punkter med 5,5-6 cm mellanrum och markera med en blyertspenna. Knyt fast snörena på en av punkterna och vira snöret runt ringen. Kryssa snöret framför det andra innan nästa fästning som vi visar på bilden.
  Guide step %d
  10
  Fortsätt med att vira snöret stramt runt mitten av det nästa snöret, hela vägen runt och kryssa framför innan nästa "virning". Fortsätt tills mönstret når ringens mitt. Strama till under tiden och håll på den senaste knuten på varje sida av en träpärla. Ge både startknuten och slutknuten en liten klick lim och klipp av snöret tätt på.
  Guide step %d
  11
  Här visar vi en 15 cm ring med klassisk drömfångar motiv.
  Gå tillbaka
  Jag handlar som
  Fortsätt som guest
  Dina fördelar genom att logga in

  ✔ Din personliga önskelista

  ✔ Se din beställningshistorik

  ✔ Enkel betalning
  Dina fördelar genom att logga in

  ✔️ Specialpriser

  ✔️ Specialprodukter

  ✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
  Dina fördelar genom att logga in

  ✔ Innehåll speciellt för dig

  ✔ Specialpriser
  © Creativ Company