Förgyllning på papp

Förgyllning på papp

Inspiration: 15075

Från: 29,00 kr

Till: 1 901,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 29,00 kr

Till: 1 901,00 kr

Slagmetall (även kallas bladguld eller bladmetall) ger en fin effekt på pappföremålen. Pensla först på Fix Glue för att få en klibbig yta, lägg därefter på slagmetallen och borsta till sist bort överflödig metall.
Så här gör man
Guide step 1
Step 1.
Om du önskar en delvis förgyllning av föremålet, ska pappföremålet målas först. Måla med den täckande Plus Color hobbyfärgen.
Guide step 2
Step 2.
Fix Glue är perfekt, när man ska arbeta med förgyllning. Det speciella limet penslas på med pensel. När limmet torkar, får den en klibbig yta (lite som ett klistermärke). Limmet är "torrt" när ytan är klar och blank. TIPS: Tvätta av penseln direkt med diskmedel.
Guide step 3
Step 3.
Slagmetallen läggs på den klibbiga ytan: Med en mjuk pensel borstas överbliven slagmetall av. Ibland kan det vara en fördel att lacka föremålet för att skydda ytan, men det är inte nödvändigt.
Guide step 4
Step 4.
En variant (med ett helt annat uttryck): Som alternativ till Fix Glue har vi använt utklippta bitar av dubbelhäftande folie som finns i ark med tryckta rutor på skyddspappret. OBS: Folien lämpar sig bäst till platta (inte runda) ytor.
Guide step 5
Step 5.
Klipp ut motiv i den dubbelhäftande folien. Ta bort skyddspappret på den ena sidan och fäst på pappföremålet.
Guide step 6
Step 6.
Ta bort skyddspappret på ovansidan.
Guide step 7
Step 7.
Lägg på slagmetallen och borsta bort överskottet med en pensel.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms