Brödbak i kruka

#v13429

Det lilla brödet bakas i en kruka som täckts invändigt med bakplåtspappers och med ett lock av aluminiumfolie.

Välj produkter för idén

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalbelopp
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Naturkunskap: Visste du, att barnens naturkunskap stimuleras, när de upplever värmens verkan på både deg och lera?
Guide step %d
Ingredienser   50 g jäst, 5 dl vatten, 2 tsk. salt, 2 tsk. socker, 1/2 dl rapsolja, 600 g vetemjöl, 200 g durumvete. (Se det färdiga krukbrödet på bilden och observera att portionen räcker till 15 st.)
Guide step %d
1.   Häll vatten i en stor skål och smula i jästen. Tillsättt socker, salt och rapsolja. Rör runt lite och tillsätt mjölet lite åt gången. Arbeta degen, tills den släpper händer och verktyg, därefter täcks skålen med en fuktig trasa. Låt degen vila i 1 timma, gärna på en ljummen plats.
Guide step %d
2.   De 15 lerkrukorna fodras med bakplåtspapper ca. 20x20 cm. Varje fodrad kruka fylls upp till hälften med deg. Gör ett lock till varje kruka av lite aluminiumfolie och lägg på. OBS! Hålet i botten av krukan kan ev. också stängas till med en liten kula folie.
Guide step %d
3.   Lägg krukorna i brasans glöd, där bröden bakas ca. 10-15 minuter.
Redan registrerat dig? Ladda ner mallen
Utforska även
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu