Batik med snöre

#v15944

Gör vackra uttryck med batik på textil. Vik kökshandduken av 100% bomull och vira runt snöret. Färga därefter med batikfärg för att skapa unika mönster.

Välj produkter för idén

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalbelopp
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1   Tvätta och torka ett textilföremål av bomull, så det den blir appreturfri och därmed mer mottaglig för färg. Använd dragspelstekniken genom att vika kökshandduken med dragspelsvikningar, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Vira därefter ett snöre runt vikningen. Dra åt under tiden och knyt till sist en knut.
Guide step %d
2   Använd bullseye tekniken genom att dra upp lite av textilen i mitten av kökshandduken och knyt runt en stram knut. Vira därefter snöret runt kökshandduken så det bildas en "korv" som vi visar på bilden. Ju längre "korv" desto större cirkelmönster bildas. Strama åt under tiden och knyt till slut en knut
Guide step %d
3   Täck med plast och använd handskar när du arbetar. Gör ett färgbad till 350 g bomullstyg genom att lösa upp 0,5 kg fint kökssalt i 1 liter kokande vatten i en balja.
Guide step %d
4   Häll ytterligare 4 liter vatten i baljan, så sluttemperaturen blir mellan 30-60°C. Ju varmare vatten, desto mörkare och intensivare färg. Ju kallare vatten, desto ljusare färg. Tillför 50 ml batikfärg till baljan och häll i 100 g fixermede. Rör runt tills fixermedlet har lösts upp.
Guide step %d
5   Lägg kökshandduken i färgbadet. Låt det ligga i 5-20 minuter. Ju längre tid, desto mörkare färg. Ju kortare tid, desto ljusare färg.
Guide step %d
6   Ta upp kökshandduken och ta bort snöret, ev. med en sax. Skölj i flera omgångar kallt vatten tills vattnet är klart. Tvätta till sist kökshandduken i tvättmaskinen i 40°C med lite tvättmedel.
Redan registrerat dig? Ladda ner mallen
Utforska även
Gå tillbaka
Jag handlar som
Fortsätt som guest
Dina fördelar genom att logga in

✔ Din personliga önskelista

✔ Se din beställningshistorik

✔ Enkel betalning
Dina fördelar genom att logga in

✔️ Specialpriser

✔️ Specialprodukter

✔️ B2B-marknadsföringsuniversum
Dina fördelar genom att logga in

✔ Innehåll speciellt för dig

✔ Specialpriser
Creativ Company © | 2021-nu