Att måla med flytande akvarell

Att måla med flytande akvarell

Inspiration: 13860

Från: 19,00 kr

Till: 5 306,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 19,00 kr

Till: 5 306,00 kr

Aqua Pigment är flytande och kan användas till mycket, t.ex. på motiv ritade med tusch och blyerts. Här visar vi olika tekniker till färgläggning på traditionellt akvarellpapper och imiterat japanpapper.

Visa alla
...
Den här idén kommer från:
Tekniker med akvarell Måla med akvarell
Så här gör man
Guide step 1
1.
Kort om akvarellfärgen, den flytande Agua Pigment: Färgen kan användas på flera papperstyperMalingen kan bruges på flere papirtyper, även vanligt. Det är en utmaning, men färgen kan blandas inbördes.
Guide step 2
2.
På pappret (här akvarellpapper) ritas ett motiv med svart, permanent tusch. Alternativt kan även en oljepastell användas. Den har den fördelen, att den hindrar akvarellfärgerna att sprida sig till oönskade partier på pappret.
Guide step 3
3.
Viktigt: Spänn ut akvarellpappret på ett fast underlag med hjälp av målartejp längst alla sidor. Detta förhindrar att pappret buktar upp under arbetet med de våta färgerna. Även japanpappret spänns upp, på ett sugande papper med plast underst.
Guide step 4
4.
Tekniken, vått på vått, får färgerna att spridas i papprets fiber: Fukta pappret med hjälp av en svamp och måla. Här har vi ritat ett motiv med en blyertspenna.
Guide step 5
5.
Tekniken vått på torrt, till målning av avgränsade områden genom t.ex. ett motiv ritat med tusch: Mätta en våt pensel med den flytande färgen och måla.
Guide step 6
6.
På det tunna och transparenta japanpappret 'vandrar' den flytande akvarellfärgen. Därför kan det vara en god idé att rita motivet med tusch efter färgläggningen och torkning istället för innan. Båda varianterna är möjliga och ger 2 olika resultat.
Guide step 7
7.
Tekniken, maska av: täck områden på pappret, där inte färgen önskas med målartejp i mindre bitar, som tas bort efter målning.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms