Akvarellkritor i praktiken

Akvarellkritor i praktiken

Inspiration: 13858

Från: 19,00 kr

Till: 2 998,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 19,00 kr

Till: 2 998,00 kr

En akvarell görs av vattenfärger. En teknik, där färgerna förtunnas med vatten, så de blir transparenta på det vita pappret. Här visar vi med akvarellkritor, där färgen ritas på när den är torr och därefter målas över med pesel och vatten.

Visa alla
...
Den här idén kommer från:
Tekniker med akvarell Måla med akvarell
Så här gör man
Guide step 1
1.
På akvarellpappret ritas ett motiv upp med en blyertspenna. Helst i hårdhet HB, då den ger fina streck utan att smeta ut. Alternativt kan vattenfasta färgkritor även användas. T.ex. Neocolor I.
Guide step 2
2.
Viktigt! Om akvarellpappret inte är från ett block med limmade kanter: Sätt fast pappret på arbetsbordet, så det inte buktar upp vid målning.Tips! Skydda underlaget genom att lägga plast under.
Guide step 3
3.
Med blyertsskiss: Måla med akvarellkritorna. Här Neocolor II. Doppa penseln i vatten och måla på kritärgerna, tills de flyter ihop.
Guide step 4
4.
Vid skiss med vanliga vattenfasta färgkritor, t.ex. Neocolor I: Måla med akvarellkritor. Här Neocolor II. Doppa penseln i vatten och måla på kritfärgerna tills de flyter ihop.
Guide step 5
5.
Tips! Använd ev. akvarellkritor som blockfärger. Det görs genom att måla varje färg på en plasficka som fungerar som en palett. Doppa därefter penseln i vatten, hämta upp akvarellfärgen från plastfickan och måla på akvarellpappret.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms