Akvarellblyerts i praktiken

Akvarellblyerts i praktiken

Inspiration: 13859

Från: 19,00 kr

Till: 6 915,00 kr

Summa: 0,00 kr

Inkl moms

Tillgängligt: I lager

Från: 19,00 kr

Till: 6 915,00 kr

En akvarell målas av vattenfärger. En teknik, där färgerna förtunnas med vatten, så de blir transparenta på det vita pappret. Här visar vi akvarellblyerts, där färgen ritas på torr och som därefter målas över med pensel och vatten.

Visa alla
...
Den här idén kommer från:
Tekniker med akvarell Måla med akvarell
Så här gör man
Guide step 1
1.
På akvarellpappret ritas ett motiv upp med en blyertspenna. Helst i hårdhet HB, då den ger fina linjer utan att den smetas ut.
Guide step 2
2.
Viktigt, om akvarellpappret inte sitter i ett block med limmade kanter: Fäst pappret på arbetsbordet med målartejp, så det inte bubblar upp av vattnet.Tips! Skydda underlaget genom att lägga en plastficka mellan.
Guide step 3
3.
Vid målning med blyertspenna: Måla med färgblyerts. Här Supracolor. Doppa penseln i vatten och måla över färgerna tills färgerna flyter ihop.
Guide step 4
4.
Vid konturritning med vanlig färgblyerts (vattenfasta), t.ex. Pablo: Måla med akvarellblyerts. Här Supracolor. Doppa penseln i vatten och pensla över färgerna, tills de flyter ihop.
Guide step 5
5.
Tips! Barn kan med fördel använda tjocka akvarellblyerts, då de är mer robusta och enklare att hantera. Använd t.ex. Woody från Stabilo och Groove 3in1 från Lyra.

Köp produkter till idén

Summa: 0,00 kr

Inkl moms